Chiar atunci când ai crede că Stephen King nu mai are ce să scrie și cu ce idei să mai vină, pac! mai apare cu o carte! Adevărul e că omul e o sursă inepuizabilă, ale cărui cărți sunt absolut fascinante! Holly este ultima apariție, practic o continuare a seriei Mr. Mercedes. Holly este detectiva care continuă munca lui Bill Hodges. A fost o apariție pasageră, deși foarte importantă, în celelalte titluri din această serie, însă de data asta ea este personajul principal al cărții. Bill nu mai este, dar munca lui va fi continuată în mod exemplar. Și Holly are un talent de a ancheta crime și situații neobișnuite, așa că este de văzut ce o așteaptă pe viitor.

Atunci când Penny Dahl o contactează pe Holly pentru că fiica sa a dispărut, ancheta nu pare a fi una foarte dificilă. Însă o dată ce începe să cerceteze, Holly descoperă că împrejurările în care Bonnie a dispărut nu sunt chiar cele mai logice sau normale. Iar o dată cu această anchetă, află și de dispariția altor tineri, la fel de misterioasă. Oameni care nu au mai fost găsiți, oameni care nu aveau pe cineva apropiat care să îi caute sau ale căror rude nu erau tocmai demne de încredere. Astfel se dezvoltă o anchetă mai amplă, ce duce în zona unor bătrânei, foști profesori. Deși aceștia par inofensivi, adevărul este ascuns undeva foarte adânc.

Holly este o demonstrație minunată a noii eroine a lui Stephen King. Acțiunea se desfășoară în pandemie, viața lui Holly oricum este o epavă. Mama sa a murit, iar ea se trezește cu o moștenire imensă. Viața ei a fost o minciună. Iar vremurile nu fac să fie mai ușor. La Libris găsiți multe titluri ale lui Stephen King. Și le recomand pe toate!

Deși o ființă destul de sensibilă și emotivă, Holly reușește cumva să se impună în literatura de gen. Nu este ușor, deoarece sunt predecesori puternici, însă Holly are ceva în plus – empatie. Iar starea ei firavă îi dă puncte în plus. Sunt curioasă, avem fani Stephen King pe aici? Personal, e unul din autorii mei preferați dintotdeauna.

4 Replies to “Recenzie – Holly (Stephen King)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *