Cartea de azi se presupune a fi un thriller și serios că-mi pare bine că am citit-o până la capăt, pentru că am avut tendința de a mă opri după primele 50 de pagini. Impostoarea lui E. Lockhart mi s-a părut ciudată în primă fază și au fost atât de multe informații încât nu prea am mai priceput nimic. Dar pe parcurs, ițele au început să se dezlege.

”Imogen este o moștenitoare bogată, orfană, pasionată de gătit și mai ales, infidelă în relații. Jule este o luptătoare, un cameleon social și o sportivă neîntrecută. Imita accente, fura pașapoarte și mai ales identități.
O prietenie intensă. O dispariție. O crimă sau poate două. O poveste de iubire care a mers prost, sau poate trei. Obiecte contondente, deghizări, sânge și ciocolată.
Visul American, supereroi, spioni și răufăcători. O fată care refuză să ofere lumii ce se așteaptă de la ea. O fată care refuză să fie persoana care era odinioară.
Autoarea bestsellerului Mincinoșii revine cu un nou roman psihologic plin de suspans: povestea unei tinere care se folosește de talentele sale diabolice pentru a avea acces la o viață fermecătoare, ca în filmele hollywoodiene. ”

Nu am citit Mincinoșii, deși am fost tentată de multe ori. Așa că nu prea știam la ce stil să mă aștept din partea lui E. Lockhart. Și începutul nu a fost promițător. Jule și Imogen, prietene la cataramă, Jule întotdeauna acolo, gata să-i facă pe plac bogatei sale prietene. La un moment dat, Imogen dispare. Și toată lumea o caută înnebunită, dar nu reușesc să găsească decât un bilet de adio, potrivit căruia Imogen și-a luat viața. Cea care beneficiază de toată averea sa este Jule.

Ea începe să călătorească în toată lumea și să ia numele lui Imogen. Își dă seamă că acest lucru va avea urmări, dar este dispusă să-și asume orice riscuri pentru a duce viața pe care și-a dorit-o. Totuși, ce s-a întâmplat cu Imogen? Unde este trupul ei? Care este de fapt, cursul poveștii?

Mă bucur că am reușit să mă mobilizez și să trec de partea ambiguă a acestei cărți. Finalul e chiar surprinzător și merită. Deși, nu am văzut rostul atâtor pagini. Mai bine mai puține și acțiunea mai concentrată. Cartea o găsiți pe Libris, în secțiunea de literatură universală.

Voi ați citit Impostoarea? Ce impresie v-a făcut? Dar Mincinoșii? Vreau să știu dacă se merită.

2 Replies to “Recenzie – Impostoarea (E. Lockhart)

  1. Am trecut printr-o experienta similara cu o alta carte de-a autoarei E. Lockhart – Mincinosii. Dupa primele cateva zeci de pagini am vrut sa n-o mai citesc, nu intelegeam de ce am ales sa o cumpar, dar am continuat totusi sa o citesc si m-a prins atat de mult incat am recomandat-o si pe blog :D. A fost chiar grozava, drept pentru care mi-a atras atentia articolul tau cand am vazut ca e vorba de aceeasi autoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *