Seara bună tuturor! Să începem săptămâna cu o nouă recenzie de la Libris, tot pentru un autor nordic. De Camilla Grebe am auzit de ceva ani și am citit prima sa carte scrisă în colaborare cu Asa Traff în 2014. De atunci am luat toate cărțile sale și nu am rămas niciodată dezamăgită! Ultima apariție este Inerția, al treilea volum din seria Hanne Lagerlind-Schon. Cărțile nu au mare legătură între ele, se pot citi separat fără nicio problemă.

Povestea se bazează pe viața lui Samuel, un adolescent ce se ocupă cu traficul de droguri. Atunci când mama sa găsește niște marfă și i-o aruncă la gunoi, el are mari probleme cu dealerul pentru care lucrează. Samuel a intrat în niște combinații foarte proaste, așa că decide că e mai bine să dispară decât să moară.

El găsește un anunț în care se caută cineva pentru a sta cu un adolescent aflat în comă. Se gândește că cerințele nu sunt mari, așa că aplică pentru job, ba chiar este atras de mama tânărului imobilizat la pat. Totuși, în următoarele zile, lucrurile încep să fie neclare, astfel că Samuel se trezește prins în niște probleme și mai mari…

Camilla Grebe conturează foarte bine personajele, deși aș putea spune că poliția nu joacă chiar cel mai important rol. Sincer, contribuția lor mi s-a părut minoră și chiar am trecut-o cu vederea. Mai importantă este viața lui Samuel, acțiunile mamei sale și problemele cu drogurile, dar și cu religia. Inerția este o carte foarte interesantă, fără puncte moarte. Eu am citit-o destul de repede, ideea e bună, iar limbajul e clar. Schimbările de care se lovește Samuel sunt extrem de brutale, iar el trebuie să își salveze viața.

Cărțile Camillei Grebe sunt ușor de parcurs și nu te plictisesc. La Libris găsiți extrem de multe titluri, cele mai bune noutăți și cele mai faine clasice, indiferent ce gen citiți. Promoțiile sunt prezente în fiecare zi, iar periodic sunt și cărți cadou la diverse edituri, așa că e bine să urmăriți cu atenție. Voi ce gen de literatură citiți? Cât de mult citiți? Câte cărți vă cumpărați? Ați fost la Bookfest anul acesta?

One Reply to “Recenzie – Inerția (Camilla Grebe)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *