Ziua bună tuturor! Am ajuns la mijlocul săptămânii cu o vreme de primăvară, însă ceva nu pare a fi deloc în regulă. Și zic asta pentru că acum trebuia să mă bucr de zăpadă, nicidecum să ies în tricou afară. Dar pentru că și vremea e înșelătoare, bineînțeles că am prins o mini-răceală, pe care sper să o înăbuș din fașă și să nu mă deranjeze mai departe de azi. Azi vă vorbesc despre al doilea volum din seria Hulda a lui Ragnar Jonasson, și anume Insula. Mda, am o predilecție pentru acești autori nordici și îmi e greu să mă despart de ei orice ar fi. Nu de alta, dar stilul lor și atmosfera pe care o descriu din nopțile reci de iarnă nu prea se compară cu nimic. Mai ales Islanda, unde crimele nu se petrec, deci orice eveniment neobișnuit îți ridică părul de pe ceafă.

Hulda Hermannsdóttir este inspector de poliție, căsătorită practic cu jobul și aspirând la o poziție mai înaltă. Dar se lovește mereu de prejudecăți și este discriminată din cauză că este femeie. De fapt, chiar cu foarte mulți ani în urmă, a pierdut avansarea în fața unui coleg mai nou, dar care a rezolvat un caz excepțional. Însă acum încep să iasă la iveală neregulile.

Totul se leagă de un caz nou, petrecut pe o insulă izolată. Patru prieteni decid să petreacă un weekend împreună, însă una din fete este găsită moartă. Așa că bănuielile planează asupra celorlalți. Totuși, Hulda face o legătură cu vechiul caz, constatând că nici acela nu a fost rezolvat. Anchetatorul le-a indicat un asasin eronat, așa că o întreagă familie a fost distrusă. Cartea este emoționantă în adâncul ei, dar și foarte înspăimântătoare. Dat fiind faptul că insula are un aer extrem de sumbru, te cam sperie.

Insula o găsiți la Crime Scene Press, alături de celelalte cărți ale autorului. El are la activ două serii – Dark Iceland și Hulda, dar și o carte de sine stătătoare. Pot confirma că toate te țin cu sufletul la gură! În perioada aceasta sunt și multe reduceri, așa că vă puteți face stocul pentru primele luni din an. Eu, una, știu sigur că mai am câteva titluri pe care mi le doresc!

4 Replies to “Recenzie – Insula (Ragnar Jonasson)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *