Ziua bună tuturor! Nici măcar nu mai întreb dacă la voi e mai răcoare, că nu cred să fie. Ba din contră, toată țara e sub coduri de diverse culori, însă căldura de afară rămâne tot sufocantă. Să vedem de mâine în ce măsură va fi mai suportabil. Eu vă povesteasc azi despre ultima carte dintre noutățile de la Crime Scene Press, și anume Întuneric fără sfârșit. Este o carte destul de subțirică, a cărei copertă mi-ar fi inspirat cu totul și cu totul alt subiect, însă ce am găsit în paginile ei m-a suprins puțin și mi-a adus un pic aminte de Raymond Chandler, întemeietorul romanului polițist așa cum îl știm noi în ziua de azi. Poate că inspectorul Jack Laidlaw nu este la fel de versat ca Philipe Marlowe, însă cu siguranță reputația și metodele lor sunt asemănătoare.

Un avocat cunoscut, Bobby Carter, este găsit fără viață în spatele unui pub. Orașul este sub stăpânirea a doi interlopi care își împart zonele. Moartea acestuia sfâșie echilibrul din oraș și îi aduce în prag de război. BJandele din oraș își creează tot felul de probleme și se răzbună pe cine apucă. Loialitatea este testată, iar lucrurile stau din ce în ce mai prost.
Însă inspectorul Jack Laidlaw bănuiește că problema nu vine de la rivalitatea dintre cele două bande, ci din altă parte. Doar că reputația sa nu este una din cele mai strălucite. Totuși, colegul său de anchetă îi dă spațiul de care are nevoie, chiar dacă șeful lor direct nu este de acord cu multe din acțiunile sale.

Cartea Întuneric fără sfârșit o găsiți pe site-ul Crime Scene Press și în librării. O recomand fanilor lui Chandler, însă și pasionaților de romane polițiste sau de bande rivale. Ancheta este interesantă, chiar dacă acțiunea nu este alertă.

Poate veți dori o acțiune mai alertă, mai mult sânge, mai multă implicare, însă cartea este mai pe slow motion. Însă asta nu o face mai puțin bună, ci poate o idee mai dificil de citit. Însă deznodământul chiar e fain, asasinul se ascunde la vedere și pare a fi dificil de reperat.

One Reply to “Recenzie – Întuneric fără sfârșit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *