Ziua bună, oameni faini! Am mai citit cărți de-ale Ceciliei Ahern, însă majoritatea erau de dragoste. Găsiți aici încă două recenzii ale cărților sale – Întâlnire cu Viața și Suflete pereche. Nu pot spune că m-am dat vreodată în vânt după stilul Ceciliei, însă m-am împăcat bine cu cărțile ei, sunt ușurele și oarecum previzibile. Și acum, în Jocul trecutului, pune în scenă o poveste ce se împletește cu trecutul, e un nou atentat la coardele noastre sensibile. Este vorba despre o poveste de familie, frumoasă, dar poate ușor neverosimilă. Însă da, tristă și totuși fericită în același timp.

Sabina Broggs primește câteva cutii cu lucrurile tatălui ei, în care descoperă foarte multe bile de sticlă. dat fiind faptul că nici mama ei nu știe nimic de ele, iar el are probleme cu memoria și nu vrea să îl perturbe prea tare, începe să caute răspunsuri și explicații. Astfel, află că tatăl ei a dus o viață despre care nimeni nu a știut nimic, o viața de care i-a fost, poate, rușine.

În planul doi narativ aflăm și povestea tatălui, care își amintește de copilărie, de familia sa. Ne oferă oarecum explicațiile de care avem nevoie, însă cred că oricum ar fi, totul doare. Și pentru tată, și pentru fiică. Însă este o căutare a sinelui și o cunoaștere a propriei persoane de ambele direcții. De asemenea, e și o piatră de încercare pentru dragostea lor. E un test al răbdării și al înțelegerii. Cartea nu este rea deloc, doar că e greu de crezut că cineva ar putea ține secret o viață paralelă atâția ani. E destul de complicat. Sabina află lucruri pe care nu le credea posibile și află noua viață a tatălui său și de oamenii din ea. E uimitor câte poți ține departe de familia ta.

Cartea Jocul trecutului o găsiți la Editura All și amatorii genului sau fanii Ceciliei Ahern sigur o vor aprecia. Ca și carte ușurică, de vacanță, merită din plin! Voi ce ați mai citit recent și ce îmi mai puteți recomanda? Eu o să vă tot zăpăcesc cu titlurile pe care le-am mai comandat. Eu vara nu dorm…citesc!

9 Replies to “Recenzie – Jocul trecutului (Cecilia Ahern)

  1. Buna! Pare interesanta, titlul cel putin intriga.
    Eu nu prea citesc beletristica de genu, citesc mai mult carti educationale, acum citesc Copilul tau. Parintii tai. Tu. – Ioana Chicet-Macoveiciuc si alte carti de parenting. Din pacate avansez destul de incet. Ne poti spune cum te organizezi sa iti gasesti timp sa citesti? O zi frumoasa!

    1. eu nu las sa treaca nicio zi fara cateva pagini, cel putin. seara e clar ca am dedicat timpul pentru lectura, stau macar o ora cu cartea in brate. in rest, e adevarat, nici nu am un copil sa imi ia tot timpul. imi organizez timpul in functie de prioritati. si sanatatea mea mentala, relaxarea mea, ocupa primele locuri

  2. P.S. si eu cand eram mica am avut margele de sticla, le ziceam limonine, si aveau un joc cu o stea pe care nu stiu daca l-am jucat vreodata. Eu mai mult eram fascinata de margele, nu am invatat sa ma joc cu ele. A descoperit personajul cum se juca jocul cu margele de sticla?
    a.. si e si cartea lui Hermann Hesse – Jocul cu margele de sticla, o carte interesanta, acolo jocul se referea la un fel de improvizatie culturala, un jucator zicea ceva, celalalt se lega de ce zisese celalalt si spunea alt lucru interesant si asa mai departe, sau atat imi aduc aminte.
    O zi frumoasa!

  3. Wooow, ce fain suna cartea…si coperta e asa frumoasa! Am mai multe carti necitite de la Cecelia Ahern… o pun pe lista si pe aceasta. Are un stil tare placut de a scrie.. Ma relaxeaza cartile ei.

  4. Cred că este o carte ce poate fi citită în vacanță, într-o pauză de relaxare sau pur și simplu atunci când vrem să ne desprindem cumva de presiunile, stresul și oboseala cotidiană.
    Mulțumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *