Deși nu sunt mare cititoare de fantasy, de data asta am dat peste primul volum al seriei Vânătoare nocturnă și mi s-a părut interesant. Păcat că La jumătatea drumului spre mormânt este singura carte tradusă la noi din această serie – asta am aflat abia după ce am citit-o. Așa că ori iau volumele în engleză, ori mai aștept. Genul este descris ca fiind urban fantasy și pot spune că e destul de fain. Îmi aduce aminte de True Blood sau seria lui Charlene Harris. Nu au cum să nu te fascineze niște vampiri bine proporționați! Dar ce te faci când vine și o semi-vampiriță destul de drăguță, din ce pare?

De la ură la iubire e un singur pas

Catherine este o creatură jumătate om, jumătate vampir. S-a născut din violul unui vampir asupra unei ființe umane, ceea ce o face destul de specială. Și totuși, ea urăște vampirii și îi vânează. Și e foarte bine pregătită pentru asta. Dar când îl întâlnește pe Bones, care e un vampir ceva mai în vârstă și mai puternic, lucrurile se schimbă. Ca orice vampir, tipul e extrem de carismatic. Greu am găsit creaturi de genul care să nu fie. Și cum era de așteptat, cei doi încep un parteneriat, ce se duce ușor-ușor spre altceva.

Îmi pare rău că această serie a lui Jeaniene Frost nu e tradusă toată, dar cred că voi lua celelalte două volume în engleză. Sunt mult prea curioasă de ele! Da, e cam aceeași treabă, gagica puternică, vampirul frumos, o relație cu năbădăi, sex și groază. Hmmm, sună un pic clișeistic, nu? Dar povestea te prinde și chiar vrei să vezi cum se termină și dacă nu sare Cat la gâtul lui într-o clipită.

Poate că seamănă un pic cam mult cu toate cărțile cu și despre vampiri. Dar eu zic că merită răpite 2-3 ore pentru lectură, că povestea e ușoară. Și da, te îndrăgostești și tu de Bones, că deh, nu e vampir care să nu fie drăguț și misterios, și mai ales când are și grijă de eroină… e clar că îți dă fiori. Părerea mea e să dați fuga pe Libris și să comandați La jumătatea drumului spre mormânt sau să luați toată seria în engleză și nu rămâneți în suspans la finalul primului volum.

One Reply to “Recenzie – La jumătatea drumului spre mormânt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *