Înainte de Sex and the city a fost Carrie. Înainte de Carrie Bradshaw din Sex and the city a fost adolescenta. Jurnalele lui Carrie ne formează o părere despre unul din personajele principale ale serialului de succes încă dinainte de a da piept cu viața. Scrisă într-o manieră ușor diferită față de cartea ce dă numele celebrului serial, acest jurnal ne întoarce mult în timp, în anii de liceu.

Carrie este una din cele trei fiice ale unui văduv din Castelbury, care visează să devină scriitoare și să ajungă la New York. Ea are o gașcă de prieteni și nu iese foarte tare în evidență, nefiind una din vedetele liceului. Însă atunci când apare Sebastian Kydd, un tip râvnit de toate fetele, ea este cea care reușește să-i fure inima. Problema e că relația lor e una cu scântei și Carrie stârnește invidia tipelor populare, ba chiar și a celei mai bune prietene, care încearcă să i-l și fure….

Ca și acțiune, cartea este destul de ușurică și destul de ciudățică. Relația dintre cei doi este ambiguă, mai mult mi-a plăcut cum a fost conturată relația de prietenie și trădarea. La fel ca-n Sex and the city, dacă stau să mă gândesc bine, unde prietenia depășește orice. Jurnalele lui Carrie face parte din categoria chick-lit și este numai bună de luat pe plajă. Nici nu simți când trece timpul când o citești. Totuși, prefer cărțile ceva mai serioase. Cartea e la un nivel de înțelegere de maxim clasa a 8a, să zic. Dar, repet, pe plajă, pentru o oră-două, merge!

Candance Bushnell încearcă să creeze o adolescentă cu vise și speranțe, o tipă care-și urmează drumul încă de mică. Cartea o cam pune într-o poziție de looser, dar finalul e cel care o salvează. Și puse la cap la cap, dragostea,prietenia, trădarea și perseverența se împletesc așa cum trebuie și scot cartea la lumină!

Voi ați citit Jurnalele lui Carrie? Ce impresie v-a lăsat? Dar Sex and the city vă place?

12 Replies to “Recenzie – Jurnalele lui Carrie

    1. :))) cred ca stiu despre ce carte zici. imi plac o data-de doua ori pe an cartile de genul pentru ca-s usurele si uneori nu am nevoie sa-mi incarc mintea 😀

    1. nici eu nu am citit alte carti din serie, dar ar fi o idee… nu stiu daca nu m-as plictisi prea repede de genul asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *