Nu, nu vă gândiți că vă dau rețeta succesului pe tavă, deși din titlu cam așa ar părea. De fapt, Anda Olărean, autoarea, s-a gândit să adune cele mai utile sfaturi pentru a ”construi” un manual de bune practici, să zic așa. Născută într-o familie de afaceriști, și ea și-a dezvoltat propriile afaceri, iar din experiența ei vrea să împărtășească și altora. Deși, treaba cu ”manualul” mi se pare un pic prea mult. Nu există rețeta succesului, nu există o cale sigură, pentru fiecare funcționează doar anumite lucruri. Această carte cuprinde niște sfaturi și lucruri generale, care te pot sau nu ajuta, mai ales ca femeie.

De ce Manualul femeii de succes și nu Manualul persoanei de succes? Cred că femeile sunt ceva mai slabe, totuși. În unele privințe poate că suntem puternice, dar mi se pare că noi suntem mai predispuse la depresie și ne uităm prea mult în gura lumii. Tocmai de asta cred că și autoarea a vrut să ne aducă aminte că trebuie să ne punem pe primul loc. Uneori recunosc, chiar și eu mă las mai la urmă, deși știu că nu e ok. Dacă noi nu suntem bine, atunci nu îi putem ajuta nici pe ceilalți.

Dacă te pui pe primul loc, nu înseamnă că ești egoistă

Contează enorm să fii împăcată cu tine însăți, să ai viața pe care o meriți și pe care ți-o dorești. Contează să nu rămâi într-o relație toxică, oricât ai crede că nu poți trăi fără o persoană anume. Dacă noi nu ne respectăm, ceilalți clar nu o vor face. Prioritățile noastre trebuie să ne aibă pe noi, ca ființe, în centru. Pentru că e exact ca în avion – o mamă, în caz de probleme, trebuie să-și pună ea prima masca de oxigen, pentru a putea să își ajute copilul după. Dacă noi ne ducem la fund, cei care depind de noi sau se bazează pe noi nu nor putea face față.

Tocmai de aceea, am apreciat enorm că autoarea susține timpul pentru noi. Munca e ok, familia te solicită, dar e sănătos să vrei să ai timp cu tine, pentru tine. E ok să te desprinzi de toate și e ok să lași în urmă oameni sau activități care nu sunt pe aceeași lungime de undă. Ăsta e iar un punct foarte important – oamenii toxici. Aceștia nu fac decât să te tragă în jos.

Manualul femeii de succes te învață să te prețuiești. Nu o să îți dea idei de afaceri sau calea spre bani nelimitați, însă te îndeamnă să ai grijă de sănătatea ta fizică, mentală și emoțională. Este o carte interactivă, pe care o găsiți aici, și care îmbină exercițiile cu punerea în balanță a lucrurilor ce te preocupă. Oare chiar sunt probleme? Oare viața ta e atât de roz pe cât o crezi? Oare așa e normal să fie? Doar muncă și oboseală? Merită studiat, cred că ne-ar face pe toți să ne simțim mai bine o dată ce ne analizăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *