Ziua bună tuturor! Astăzi vorbim tot despre cărți, și anume despre un alt thriller de la editura NICULESCU, de data asta ceva despre război, din colecția Noir. Masacrul de la Two Storm Wood este o carte marcantă, despre inutilitatea războiului, cruzimea din el, și totodată sechelele cu care rămâi după o asemenea experiență. Mi s-a părut destul de ușor de citit, autorul chiar nu îngreunează situația și traspune o poveste de dragoste în acel decor înfricoșător. Amintirile prețuiesc cel mai mult, iar soldaților nu le-a mai rămas nimic decât să spere.

Amy Vanneck se îndrăgostește de un profesor de muzică, dar familia sa nu e de acord cu el. Acesta pleacă în război, dar este dat dispărut, așa că Amy sfidează orice legi și pleacă să îi găsească trupul. Deși știe că șansele sunt foarte mici, ea îi reface traseul și caută chiar și în cele mai stinghere locuri. Pe front, chiar dacă războiul s-a terminat, încă sunt foarte mulți soldați, se caută cadavre, se îngroapă și se plâng morți. Dar cine o va ajuta să afle ce s-a petrecut cu logodnicul ei?

Amy întâlnește multe persoane care fie vor să o împiedice, fie vor să o ajute, dar toate o sfătuiesc să plece din acel loc. Însă tânăra nu se lasă intimidată și merge până în pânzele albe, chiar dacă acest lucru înseamnă să afle că Edward ar putea fi un dezertor sau un trădător. Povestea e destul de complexă, sunt crime ce par a fi făcute de inamici, însă nu e așa. Cineva, cumva, a profitat de situația creată și a făcut dreptate în stilul propriu, fără a ține cont de reguli. În război, totul este permis. Amy se trezește în mijlocul unor oameni suficient de nenorociți ei înșiși, cu poveri greu de dus.

Masacrul de la Two Storm Wood este o carte diferită. Nu este nici emoționantă, cu vreo poveste desfășurată pe front, însă nici scrisă în vreun limbaj de lemn. Mi-a plăcut foarte mult contopirea celor două planuri și concordanțele între fapte. Oamenii își pot pierde cumpătul în fața situațiilor tragice. Și pot reacționa neașteptat. Astfel că cei care ies vii din război, nu vor mai fi niciodată la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *