Ziua bună tuturor! Astăzi cin cu o recomandare de carte, destul de anonimă, să zic așa, însă cu adevărat bună. Ba mai mult, am zărit și pe Netflix un serial care pare să semene oarecum în sinopsis. Acum aștept să îl văd, să înțeleg dacă e vreo legătură între ele. Însă descrierea seamănă binișor. Sunt curioasă în ceea ce privește deznodământul. Minciuna este povestea unui tânăr ce i se ivește o oportunitate ciudată, însă fix la momentul potrivit. Doar că lucrurile nu sunt mereu așa cum par… E o cărticică destul de mică, are până în 300 de pagini, iar formatul e și el mic, deci se citește destul de repejor. Subiectul atrage, iar schimbările de direcție pe care le face Andrew Wilson sunt surprinzătoare.

Adam Woods este un tânăr englez ce ajunge în Veneția pentru a preda unui elev. Totuși, planurile se schimbă brusc la sosirea sa, astfel încât mama copilului îl ajută punându-l în legătură cu un scriitor excentric, Gordon Crane, ce pare să aibă nevoie de un asistent. Hotărât să facă orice pentru a nu se întoarce acasă, Adam acceptă slujba, deși condițiile sunt infernale – trebuie să locuiască acolo, iar atunci când pleacă, să nu lipsească decât foarte puțin timp. Crane nu acceptă singurătatea, astfel că ies discuții foarte mari atunci când Adam întârzie.

Adam vrea să scrie o carte, însă inspirația pare să îl ocolească. Așa că decide să îi scrie biografia lui Crane. Chiar dacă acesta nu pare să fie de acord și a refuzat toți autorii. Adam descoperă că înaintea sa, cu mulți ani în urmă, a existat un alt asistent ce îi semăna leit.Acest lucru pare să îi dea un imbold să afle mai multe despre Crane. Chiar dacă asta implică minciuni, înșelătorii și chiar crime…

Cartea Minciuna este foarte imprevizibilă și nu aș ști exact unde să o încadrez ca și gen. O găsiți pe Libris, alături de alte tilturi ale aceluiași autor sau alte scrieri interesante. Voi ați citit această carte? Seamănă un pic și cu Povestea unui parfum, cel puțin ca idee. Un ucenic ce ajunge să fie letal. Mi se pare chiar interesant subiectul!

5 Replies to “Recenzie – Minciuna (Andrew Wilson)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *