Nopțile Cenușăresei este o carte pe care am adăugat-o la repezeală în coș, mai mult din dorința de a completa bugetul pe luna trecută de la Libris. Din descriere chiar părea ceva interesant, o dispariție suspectă, deci aș fi putut să jur că e stilul meu. E prima dată când citesc o carte scrisă de Isabel Camblor și din ce am văzut, e singura tradusă la noi. Nu știu cum sunt celelalte, dar aceasta este apărută de ceva timp, respectiv din 2005. Aș fi curioasă în acest moment dacă mai scrie și ce stil abordează. Nopțile Cenusăresei este o carte destul de mică și subțire, am crezut că o voi termina imediat, însă am insistat un pic. Și o să vă zic și de ce.

Cartea e încadrată la thriller, deși din descriere pare că vei avea parte și de o poveste amuzantă. Personal, nu mi s-a părut nici una, nici alta. Maria este o tânără destul de ciudățică, profesoară, introvertită și singuratică. Prietena ei, de fapt colega ei de cameră, Blanca, este exact opusul ei. Maria o suprinde într-o zi într-un local atunci când cineva o amenință, iar după aceea, Blanca dispare. Maria e ferm convinsă că cel cu care era este vinovatul, însă nu știe cum să facă să o găsească.

Intervine și menajera lor, Amina, o tipă extrem de nonconformistă, ce lucrează în același timp ca și ghicitoare. Personajele par o adunare de freaks, efectiv nu au nicio noimă și niciun plan. Nici acțiunea în sine nu mi s-a părut prea catchy. De fapt, întreaga carte e despre cum Maria și Amina bat localurile în căutarea Blancăi. În același timp, poliția nu știe nimic. Iar când află, oricum nu reușește să rezolve nimic. Mi s-a părut a fi o poveste de-a dreptul trasă de păr.

Nopțile Cenușăresei nu prea are nicio legătură cu niciun gen, cel puțin din perspectiva mea. Nu m-a atras, iar finalul a fost oarecum previzibil. 50% aș fi pus pariu că așa se va întâmpla. Problema mea a fost nu că am citit cartea, ci că am urmărit foarte greu acțiunea, e destul de întortocheată și multe lucruri sunt lipsite de legătură. Per ansamblu, destul de ciudată. Dar mă îndrept către site-ul LIbris să pot plasa o nouă comandă. Vremea e rece și ploioasă, numai bună de lectură. Voi ce cărți mai citiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *