Nu am mai scris de ceva vreme o recenzie, așa că ar cam fi cazul. Și pentru că Dansul Dragonilor mi se are cam greoi, am zis să o fac cu o carte de Raymond Chandler. Nu că Game of Thrones n-ar fi fain, dar cred că cine-și dorea să vadă serialul, a terminat și sezonul 6 deja (până și eu am făcut-o!) Așa că ”Nu-i ușor să spui adio”, a șasea carte din seria Philip Marlowe, merită povestită.

recenzieLa fel cum ne-a obișnuit nenea Chandler până acum, clar nu-l poate ține pe detectivul Marlowe departe de belele. Parcă sunt viața lui, e imposibil să supraviețuiască fără ele. Așa se face că detectivul nostru devine prieten cu un tip dubios, care pare alcoolic, într-o stare foarte proastă, pe numele său Tenny Lennox. Asta n-ar fi nimic dacă relația s-ar limita la cele câteva pahare băute împreună. Dar într-o dimineața, acesta se înfățișează la ușa lui Marlowe și-l roagă să-l tracă granița până la Tijuana. Marlowe se conformează, dar nu vrea să știe nimic, deși deja bănuiește despre ce ar putea fi vorba – soția lui Tenny e o tipă bogată, destul de petrecăreață în cam toate privințele, fapt care s-ar putea să-i fi adus sfârșitul.

După ce Tenny trece granița, Marlowe se trezește în închisoare. Polițiștii îi cer explicații asupra relației sale cu Lennox, dar detectivul pornește anchetz pe cont propriu o dată eliberat. Astfel ajunge în familia Wade, unde Roger este un mare scriitor, cu mari probleme în ceea ce privește băutura. Urmează o nouă poveste încâlcită, din care Marlowe trebuie să iasă cu un ucigaș. El nu crede că Tenny și-ar fi ucis soția, dar cine să fi făcut-o? Se întrevăd noi intrigi, multe din ele aberante, dar care trebuie deznodate.

Recenzie la recenzie – părere proprie

Îmi place cum scrie Chandler, dar m-aș lua de el un pic. De ce? Păi cum să încurci așa un roman??? Cum să bagi atâtea elemente și atâtea personaje încât să nu mai știi de unde ai plecat? Cine a citit cartea asta știe despre ce vorbesc. M-am învârtit în jurul cozii! Da, înțeleg să lungești povestea, dar așa mult? La un moment dat m-a amețit de tot. Și nu e ceva nou pentru mine, e obișnuit în ceea ce-l privește pe Chandler. În toate recenziile la cărțile lui v-am spus că-s prea multe personaje și te pierzi la un moment dat în detalii. Dar Marlowe rămâne un tip fain! Știe să încaseze atunci când trebuie, știe să dezgroape morți, dar loialitatea sa e mai presus de toate. Cartea o găsiți pe site-ul editurii Nemira la un preț ok și chiar merită citită.

Noi ne citim cu o nouă recenzie cel târziu joi, nu vreau să las să mai treacă așa mult timp între ele. Așa că spor la citit și aștept recomandările voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *