Ziua bună tuturor! Cartea de azi este a celebrului (deja) aici pe blog M.J. Arlidge, dar nu este o carte din seria Helen Grace. M-am entuziasmat la vederea unui titlu nou, însă m-am dezumflat repede când am văzut că nu e ce așteptam. Personajul principal este tot o femeie, consiliera de probațiune Olivia Campbell, însă cartea este presărată cu tot felul de elemente de suspans, așa că până la final nu am fost dezamăgită de cum s-a desfășurat acțiunea. Pentru cine nu a citit încă nimic de la acest autor, puteți începe cu această carte individuală, Ochi pentru ochi, apoi căutați musai seria Helen Grace. Capodoperă pentru mine, cel puțin. Chiar aș fi curioasă să vă știu părerea despre ea.

În altă ordine de idei, este vorba tot despre o carte cu iz polițist. În Marea Britanie există nouă criminali cărora li s-a permis schimbarea identității și protecția lor de către organele abilitate. Practic, s-a dorit reintegrarea lor în societate. Mai ales pentru niște copii care păreau că nu știu ce fac, era cea mai bună soluție. Însă la un moment dat, măștile încep să cadă. Iar cei care au încercat să își schimbe viața, care au renunțat chiar și la propriul nume, sunt vânați de cei ce au rămas în urma victimelor.

Un thriller foarte interesant, care pune problema altfel – ochi pentru ochi sau iertare indiferent de ce s-a întâmplat? Familiile victimelor vor răzbunare. Așa că se dezlănțuie un adevărat război și o cursă contracronometru. Cine a divulgat informațiile secrete? Asta rămâne ca cei abilitați să afle. Ochi pentru ochi este o carte care te ține în corzi. Și chiar sunt curioasă, voi de ce parte ați fi? Răzbunare sau iertare? Știu, decizia e grea, eu cred că aș fi în acea cursă pentru găsirea vinovatului.

Cartea o găsiți la Libris, are preț bun, și nu e singurul titlu ce merită! Am o întreagă listă de așteptare, nici nu știu cu ce să încep. A mers mai greu lectura luna asta, dacă este Euro, dar de luna viitoare revin la vechile obiceiuri. Voi ce cărți ați mai citit, ce titluri mai recomandați?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *