Ziua bună tuturor! cei de la Crime Scene Press continuă să ne surprindă cu noutăți pe bandă, chiar acum am văzut pe site o tură nouă de cărți proaspete! Abia aștept să mă pun la zi cu ele, sunt proaspete, momentan în precomandă. Însă cartea de azi, Păcat de moarte, are cam o lună de la lansare, așa că există livrare imediată pe ea. Eu am ales-o pentru că, recunosc, coperta este aparte. Dar și titlul m-a intrigat. Părea ceea ce se numește o carte polițistă ce te ține în priză. Așa că am vrut să citesc debutul Mariei Grund. Și bine am făcut. Dacă mă întrebai acum câțiva ani, îți spuneam doar 3-4 autori nordici. Acum am descoperit atât de mulți și mă bucur că au fost traduși la noi.

O fată de 14 ani este găsită moartă pe o plajă. O anticară în vârstă este ucisă în cealaltă parte a insulei. Semne ciudate, cruci pe piele și niciun indiciu. Cele care se ocupă de caz sunt Sanna Berling și Eir Pedersen. Deși aparent nu sunt legături între victime, se pare că nimic nu e ceea ce pare. Dacă în primul caz, sinuciderea pare a fi cea mai viabilă opțiune, în al doilea este vorba clar de o crimă. Iar soțul victimei, aparent imobilizat, nu este de găsit. Să fie și o a treia victimă?

Păcat de moarte este mai mult decât o anchetă. Polițistele care investighează au și ele demonii lor. La rândul lor, au probleme, au treburi nefinalizate. Au trecut prin traume și trăiesc în continuare lucruri ciudate. Dar își fac meseria cât de bine pot. Ele descoperă ritualuri ciudate, morții vii, multe lucruri ce aparent nu au legătură cu cele două morți, însă inevitabil, par a se lega de ele.

Deși finalul e un pic în pom și aș fi pariat pe alt deznodământ, se pare că nu am ”citit” bine întreaga situație. Totuși, cartea mi-a plăcut, are un ritm potrivit și o doză exact cât trebuie de mister. Autoarea chiar a ales subiectul potrivit, întrucât, din păcate, este și destul de actual. Rămâne să îmi spuneți cum vi s-a părut dacă veți citi cartea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *