Ziua bună, oameni dragi! Duminica nu e cea mai bună zi a mea decât dacă am concediu, dar sunt sigură că pentru mulți dintre voi e zi liberă. Așa că de ce să nu vă bucurați de timpul liber citind? Am susținut mereu lectura și cred cu tărie că este unicul mod în care ne putem dezvolta intelectul, vocabularul și modul de a gândi. Citiți orice vă place, indiferent ce, doar citiți! Cel puțin câteva pagini pe zi vor face diferența. Mie îmi plac foarte mult romanele polițiste, thrillerele și horrorurile. Însă citesc cu plăcere și literatură erotică, și young adult, și drame. Depinde de chef. Azi vă povestesc despre un roman polițist, tot de la Crime Scene Press, o altă noutate a verii, Păzitoarea crocodilului.

Julie este o tânără găsită moartă în apartamentul unde stătea cu chirie împreună cu prietena sa. Ce e ciudat este faptul că ucigașul îi lasă un model straniu pe față, decupat în carne. Să fie oare un semn? Nu există amprente, nu există piste, însă polițiștii Jeppe Kørner și Anette Werner primesc cazul și îl tratează din toate unghiurile.

Astfel, Esther, proprietara casei în care locuia Julie, este o scriitoare în curs de afirmare, iar zona este frecventată de foarte multă lume. Posibili cunoscuți și ai lui Julie. În plus, Julie este victima în romanul pe care Esther îl scrie. Să fi făcut Esther o greșeală atât de mare și să fi urmat cursul cărții? Sau cineva e hotărât să dea vina pe ea?

Personaje ambigue, secrete și amintiri ce revin din trecut

Katrine Engberg creează câteva personaje bine împământenite, însă distincte. Nu se confundă unele cu celelalte, iar particularitățile lor sunt cele care le definesc. Julie nu este fata cuminte pe care o credea toată lumea. Polițiștii care se ocupă de caz au și ei problemele lor, mai ales Jeppe, care împletește greșit viața personală cu cea profesională. Dar totul e bine când adevărul iese la iveală. Deși de unde nu te aștepți…

Păzitoarea crocodilului e apariție nouă la Crime Scene Press și e romanul de debut al Katrinei Enbgerg. Au mai apărut încă două volume ale acestei serii, le așteptăm traduse și la noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *