Deși inițial asta a fost cartea care mi-a atras atenția de la autoarea locală Doina Popescu-Brăila, dânsa mi-a spus că Ardei iuți e primul volum, urmându-i Pisica cu papion, așa că n-am putut să rezist și le-am luat pe ambele. Titlul mi-a stârnit interesul, deși nu știam la ce să mă aștept, așa că încă o dată m-am bazat pe noroc. În ceea ce o privește pe autoare m-am bazat pe noroc și intuiție, de fapt, dar se pare că a fost o combinație câștigătoare.

Pisica cu papion nu e neapărat al doilea volum al serie, ci în ea regăsim unele personaje din Ardei iuți. Am redescoperit cu plăcere mulți dintre polițiști, pe jurnalistul Gabriel Bar și pe părintele Cuțitaru (nume predestinat, ca la noi la Brăila?)

Tema acestei cărți este sinuciderea, dar și circumstanțele în care se produce. Nu vă gândiți că Doina Popescu-Brăila a dat-o-n psihologie! Nici vorbă. Doar că orice capitol are ca punct central o sinucidere misterioasă. Rata acestui tip de moarte este destul de ridicată în zonă, fapt pentru care polițiștii noștri super-eroi încep să investigheze.

Apare un nou amalgam de personaje, dar parcă mai descifrabile ca-n Ardei iuți. Sau eram eu familiarizată cu ele? Rămân pe poziții atât Sultan, cât și Bubuici. Apare Sabina, fată nefericită și ghinionistă, care nimerește în mijlocul unei rețele de traficanți de droguri și luată laolaltă cu ei. Se vorbește mult despre blogosferă, m-am regăsit cu plăcere în acele pagini. M-am bucurat că citesc despre domeniul care mă pasionează cel mai mult. Se vede că autoarea chiar e la curent cu noutățile tehnice și are vorbele la ea!

Pisica cu papion rămâne o carte amuzantă în esența ei și cu numeroase răsturnări de situație. Nu e o carte complicată, ba din contră. E ușor de parcurs, subțirică și care te prinde.

Îmi pare bine că am descoperit-o pe Doina Popescu-Brăila! Chiar e o scriitoare care merită și mă bucur să fi cunoscut-o și personal. În perioada asta o găsiți și voi la Târgul de Carte din Brăila, prima ediție, unde puteți cumpăra toate aparițiile dânsei cu autograf! Chiar și Pisica cu papion!

8 Replies to “Recenzie – Pisica cu papion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *