Ce mult a trecut de când nu am mai scris o recenzie pe blog! Și culmea, de citit am citit, dar cred că la scris nu am mai avut spor. Totuși, am rămas datoare cu 2 articole dedicate cărților de la Libris, așa că voi începe cu cea mai puțin așteptată, ca să zic așa. Povești de dragoste, scrisă de Ludmila Petrușevskaia, e o culegere de povestiri, care părea destul de promițătoare. Părea, e adevărat, am mai zis eu că trebuie să stau câteodată mai cuminte, dar tot nu m-am învățat minte! Încadrată la genul horror, pot spune cu mâna pe inimă că e imposibil să fie așa. Nu știu de ce încă mă mai păcălesc cu clasificările astea…

Povești de dragoste e de fapt o carte ce întrunește mai multe ”povești”, dar dragostea prezentată în ele e cel puțin ciudată. Fie că vorbim de dragoste de dincolo de moarte, de experiențe paranormale sau de iubiri neîmplinite, stilul acestei cărți este destul de întunecat. Nu cred că am găsit prea multe povestiri pe care chiar să le înțeleg. Majoritatea sunt destul de ambigue, nu cred că am citit vreodată ceva similar. Fie că vorbim de povești mai ample sau mai succinte, pot spune că în afară de Labirintul, care chiar este o poveste fantastică, nu cred că m-a mai impresionat altceva.

Dragostea descrisă de această scriitoare rusă e cel puțin ciudată, pare a nu avea happy-end. Mă-ntreb cum e în lumea sa, dacă chiar nimic nu e vesel și frumos… Parcă e prea multă suferință. Nu zic, are un stil aparte,dar pot să spun că e o carte deprimantă. Data viitoare sigur mă voi îndrepta spre ceva din Literatura universală mai ușor de citit și mai vioi. Cred că toți autorii ruși sunt cam la fel de deprimanți, nu cred că le plac finalurile vesele.

Personal, o să încerc să mă feresc de experimente de genul de acum încolo. Mai bine o carte din genul chick-lit, să știu că măcar voi râde. Măcar să am de ce să fac haz de necaz. Oricum, tot Libris rămâne biblioteca mea de suflet, fie ea și virtuală, pentru că are ceam mai mare gamă de cărți și aici știu sigur că voi găsi ultimele apariții.

2 Replies to “Recenzie – Povești de dragoste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *