Știți că mai am perioade în care dau deoparte cărțile polițiste sau horror și mă apuc de citit ceva ușurel, de adolescenți. Ei bine, anul trecut am citit Tuturor băieților pe care i-am iubit și mi-am adus aminte de adolescență. Acum am găsit și continuarea, PS: Te mai iubesc și-acum, deci curiozitatea mea a fost mai mare decât de obicei. Ca să vă aduceți aminte despre ce vorbesc, Lara Jean a scris câte o scrisoare fiecărui tip pe care l-a plăcut, iar sora ei mai mică le-a expediat. Frumos, nu?

Volumul doi se concentrează strict pe relația ei cu Peter, unul din băieții vizați. Dar dilemele Larei nu se opresc aici, pentru că apare și John, un alt băiat din trecutul ei. Ea îl învinovățește pe Peter că nu se poate rupe de Genevieve, fosta sa, iar John îi mărturisește că o place, ceea ce nu-i face viața mai ușoară.

E o carte atât de plăcută și atât de copilărească, chiar dacă intervine în fapt și ”prima dată”, cu toate consecințele sale. Totuși, nu poți rata inocența iubirii din liceu, fiorii aceia și problema de a alege un singur băiat, deși inima ta e cam împărțită în două. Da, cred că volumele astea două mi-au trezit amintiri frumoase. Și poate nu neapărat amintiri, poate fiecare din noi are o dilemă proprie, poate fiecare are dorințe pe care nu le exprimă sau ceva de genul ăsta. Uneori e bine să te rupi de realitate și să te mai lași dusă de val. E adevărat, în liceu nu ai probleme mari, nu ai grija zilei de mâine, nu ești legat de nimeni ireversibil.

Pe măsură ce crești, însă, ai altte obligații. Dar măcar atât putem face și noi – să visăm. Am stat cu sufletul la gură până-n ultimele pagini să văd pe cine alege Lara Jean. Și nu mi-a părut rău. Deși poate că aș fi încercat și altfel… Acum vorbesc din perspectiva omului matur, dispus să încerce orice, mai degrabă să-i pară rău că a făcut decât că nu. PS: Te mai iubesc și-acum e o continuare potrivită și binevenită!

Voi ați citit aceste cărți? Cum vi s-au părut? Credeți că e mai ok Tuturor băieților pe care i-am iubit sau PS: Te mai iubesc și-acum?

6 Replies to “Recenzie – PS: Te mai iubesc și-acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *