Atunci când trecutul vine după tine, oare cum poți scăpa de el? Pustiul de asfalt nu e neapărat genul de carte pe care l-aș încadra la thriller, crime sau mistery. Însă e o carte plină de adrenalină, despre alegeri, despre familie și despre greșeli. Inițial nu pot spune că m-a tentat prea mult, însă după ce am trecut de primele pagini, acțiunea m-a lovit brusc. E genul de carte care se citește pe nerăsuflate, nu poți să o lași din mână. Nu are momente moarte, nu ai timp să te plictisești. E genul de carte pe care o citești când vrei acțiune. Nu e despre frică, ci despre curaj. Este despre asumare. Și despre trecutul de care nu poți să fugi…

Beauregard „Gândacul” Montage este un mecanic ce duce o existență destul de strâmtorată alături de familia sa. Înainte dădea tun după tun, era cel mai bun șofer, însă decizia de a se lăsa de așa ceva a venit firesc, ca urmare a nevoii de a avea o familie. A încercat o afacere, dar datoriile îl ajung din urmă. Atunci când primește propunerea de a jefui un amanet unde se aflau diamante, stă pe gânduri, însă decide să revină la obiceiurile vechi, tocmai pentru a avea o existență liniștită după.

Însă nu toate socotelile se potrivesc…

Părăsit de tatăl său când era mic, Beauregard îi simte lipsa și se identifică cu el în orice situație. Iar trecutul pare că nu îl lasă să scape. Vechile obiceiuri mor greu, iar atunci când ești amenințat din toate direcțiile, trebuie să faci cumva rost de bani. Dar ce te faci când pe fir intră proprietarii diamantelor, niște gangsteri care nu vor să renunțe așa ușor la ce e al lor…

Pustiul de asfalt este povestea unui om ce fuge de trecut, însă greșelile și obiceiurile proaste nu îl lasă să scape. Poate că viața este destul de grea, însă nimic nu scuză fărădelegile. Deși mi-a plăcut de Beauregard ca și personaj, totuși, nu pot fi de acord cu deciziile lui.

Cartea o găsiți tot la Crime Scene Press, deja am pus ochii pe câteva apariții noi. Pentru o toamnă frumoasă, recomand multe pagini în fiecare zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *