Ziua bună, oameni frumoși! Azi deja miroase a weekend, așa că nu prea am mai avut spor la nimic altceva în afară de lenevit și citit. Parcursul meu în provocarea de pe Goodreads e destul de bună și mă bucur că am găsit seria Delirium, căreia i-am dat 5 steluțe fără să stau pe gânduri prea mult. Mi-a plăcut, ne-am plăcut, mi-a părut rău că s-a terminat. Ultima parte, Requiem, e practic o încununare și o concluzie a întregii serii. Accentul cade un pic de pe dragoste și se îndreaptă spre datorie și responsabilitate. Sau mi s-a părut doar mie?

Alex se întoarce ”din morți”, iar Lena se vede în situația penibilă de a fi cu Julian de față cu el. E destul de ciudat, deși Alex susține că nu o mai dorește și n-a iubit-o niciodată. Ba chiar își face apariția și gelozia atunci când apare Coral, o tipă nouă, care se atașează foarte mult de Alex. Sentimentele Lenei sunt confuze, nu vrea nici să se gândească la Alex, dar nu poate nici fără el.

Între timp, cei din Sălbăticie sunt atacați constant, iar Valizii se pare că vor să-i vâneze și să-i elimine. Noutatea din această carte este perspectiva Hannei, prietena cea mai bună a Lenei dinainte să fugă. Ea a făcut operația, are deja o pereche desemnată, dar totuși continuă să aibă vise, să-i pese și să-și pună întrebări. Oare asta înseamnă că e defectă?

Se pregătește un război între Valizi și Invalizi, așa că totul este cam în coadă de pește…Cât despre dragoste… nu mai e timp pentru ea, important e să fie totul bine. Curioși totuși ce se întâmplă în triunghiul amoros? Abia în ultimele pagini aflați deznodământul. Ba avem și o perspectivă scurtă a lui Alex.

Trilogia Delirium mi s-a părut atât sensibilă, cât și instigatoare la încredere în sine. O lume fără dragoste e o lume moartă, nu am fi toți decât niște roboți. Iar când citești despre copiii ăștia care luptă pentru a fi liberi… parcă îți dă și ție mai mult curaj!

Requiem încheie evenimentele în mod simbolic, lupta e abia la început, dar primul pas a fost făcut!

38 Replies to “Recenzie – Requiem (Lauren Oliver)

 1. Am tot vazut cartea asta in online. Cred ca m-ar prinde si pe mine daca as incepe sa o citesc. :))
  Dar am atatea carti pe lista in momentul de fata! Nu stiu CAND ajung sa le termin pe toate, ca mereu mai cumpar cate una si asa se face o stiva cat “casa poporului” pe noptiera mea! Un model de tip ASA NU! :)))

 2. Si eu am pe lista delirium, însă niciodată nu are prioritate deoarece am inteles ca are destul de mult romance. Ador goodreads-ul, chiar ma ajuta sa citesc mai mult pentru a-mi completa challage-ul de 100 de carti.

  1. mmmm…are ceva, dar doar primul volum. urmatoarele doua pun accent mai mult pe razboiul dintre valizi si invalizi, nu neaparat pe dragoste

 3. Cu cat am citit mai multe recenzii cu atat mai mult imi doresc sa citesc Trilogia Delirium desi carile SF nu sunt preferatele mele.

 4. „… cei din Sălbăticie sunt atacați constant, iar Valizii se pare că vor să-i vâneze și să-i elimine.”
  Ce gen e cartea? O distopie?

 5. Si eu am citit prima carte din trilogie si mi s-a parut superba! Este o lectura care iti deschide cumva ochii si te face sa-i pretuiesti mai mult pe cei din jur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *