Ziua bună tuturor! Cartea de astăzi mi-a strânit sentimente ambigue și totuși mi-a plăcut tare mult. Mi se pare că ideea de bază seamănă un pic cu a altor cărți, dar firul narativ se duce în altă direcție. Am sesizat în ultima perioadă o tendință de final la 180 de grade, la un deznodământ complet invers față de ce dau faptele, iar momentan asta prinde. Nu zic că e un lucru rău, mai ales că poveștile diferă. Dar la un moment dat va trebui schimbat acest stil pentru că e prea evident. Totuși, Sarek mi-a plăcut foarte mult, debutul autorului este fulminant, recomand cu drag cui este pasionat de cărți pline de suspans!

Anna, Henrik și Milena merg în fiecare an în excursie pe munte. Nerăbdători, pregătesc deja totul pentru următoarea drumeție. Însă Milena propune să vină și cu noul ei iubit, Jacob. Cei doi ezită, dat fiind faptul că este ciudat să mergi într-o excursie destul de dificil fără a cunoaște în prealabil toți participanții, însă în final acceptă de dragul prietenei lor. Însă poate că venirea lui Jacob nu a fost cea mai bună idee.

Anna îl recunoaște pe Jacob, însă nu poate confirma de unde. Din acel moment, ea simte că e ceva în neregulă cu el și observă fiecare contră pe care acesta o pune. Iar atunci când Jacob propune să meargă pe Sarek, care este un traseu pentru cei foarte experimentați, destul de dificil, Anna realizează că scopul lui este de a-i controla pe ei ca și grup. Certurile, comportamentul față de ei, totul culminează cu o tragedie. Iar la finalul călătoriei, nu se știe cine va supraviețui. Cartea te ține în suspans pe tot parcursul ei, nu îți lasă timp să respiri. Mereu curios ce se va întâmpla la următorul pas.

Sarek este încredere, despre prietenie și demoni ascunși. Fiecare din participanții la această drumeție pare că are propriile secrete. Iar atunci când acestea sunt dezvăluite, pare că nimic nu e în regulă. Finalul e oarecum previzibil dintr-un punct, dar dacă veți citi cartea veți înțelege ce spun. Întoarcerea asta bruscă și deznodământul total opus a ce credeai te dă oarecum peste cap. Cartea o găsiți la editura Crime Scene Press. Sper să mai apară și alte titluri ale acestui autor, mi-a plăcut stilul lui!

One Reply to “Recenzie – Sarek (Ulf Kvensler)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *