Am fost curioasă de această carte a Lyndei La Plante, însă inițial nu mi-am dat seama că am mai citit o carte de-a ei, și anume Văduve. Din ce am înțeles, după aceea s-a făcut o carte, dar și Secrete îngropate mi s-a părut a avea o asemănare. E un pic cam în același stil, aceeași temă. Personajele sunt diferite, nu e vorba de o serie, însă am simțit oareșce similitudini. Nu zic că ăsta e un lucru rău, însă poate nu ar fi fost rău să încerce și altceva. În orice caz, Secrete îngropate este primul volum din seria Jack Warr, deci vom mai avea și alte cărți pe care să le comparăm și să ne dăm cu părerea. Cartea o găsiți la editura Crime Scene Press.

Jack Warr este un tânăr polițist ce pare să nu aibă niciun scop, nicio dorință de avansare sau de afirmare. În momentul în care într-o casă incendiată se găsesc rămășițele mai multor bancnote, treaba devine serioasă. În plus, Jack află că tatăl său adoptiv este pe moarte, dar tânjește și să își găsească părinții naturali. Viața personală se întrepătrunde cu cea profesională, însă Jack este un dezastru în gestionarea lor. Personal, ca personaj, nu îmi place absolut deloc.

Ideea acțiunii e destul de simplă, însă cu multe dedesubturi. Polițiștii trebuie să afle cine e cadavrul din casa incendiată și ce e cu toți acei bani. Astfel ies la iveală legături cu spargeri din trecut, care nu au fost rezolvate niciodată. Toate duc către câteva femei, aparet banale, însă care păstrează secrete vechi de 20 de ani. E destul de interesantă povestea, însă sunt cam multe necunoscute și uneori chiar m-a plictisit de cât m-a învârtit autoarea…

Secrete îngropate ar fi fost poate mai ușor de citit dacă nu se mai complica și cu viața personală a lui Jack. Da, este legat oarecum de caz, însă deja sunt prea multe planuri pe care să le urmărești și prea puține pagini. Însă și mai multe dacă ar fi fost, ar fi devenit de-a dreptul plictisitoare. Cărții i-am dat 3 stele pe Goodreads, însă am fost indulgentă. Încă mă mai gândesc dacă vreau să știu cum continuă povestea lui Jack, dat fiind faptul că și în final mi s-a dovedit că nu e chiar cine credeam.

 

One Reply to “Recenzie – Secrete îngropate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *