Pentru orice fan al literaturii polițiste, știți deja că e imposibil să nu găsiți cărți bune prin recomandările mele! Seria Ragdoll a lui Daniel Cole e una care mi-a plăcut extrem de mult, iar de la Libris am luat luna trecută ultimul volum – Sfârșitul partidei. Aveți pe blog și recenziile primului volum Ragdoll. Ultima ta zi, precum și a volumui doi, Călăul. Ambele cărți foarte reușite și pline de suspans, nu o să încetez să zic asta! Cred că autorii englezi știu bine să abordeze genul polițist, dovadă fiind chiar acest Daniel Cole, care la 38 de ani a cunoscut succesul cu seria William Fawkes. Și nici nu s-a oprit aici! Asta-mi aduce aminte și de M.J. Arlidge și a lui Helen Grace, pe care o divinizez! Dar să trecem la ultimul volum din serie, lăsându-vă câteva detalii aici.

Sfârșitul partidei îl aduce pe Lup din nou în prim-plan, în pragul de a fi închis. Presupusa sinucidere a unui prieten îi aduce împreună pe detectivii secției pentru a desluși misterul. Nimeni nu crede că Finlay s-a sinucis. De ce ar fi făcut-o? Avea o viață liniștită alături de soția sa, iar prietenii îi înconjurau. Lupului îi miroase ceva incert, așa că se implică în anchetă. Și nu știu dacă lucrurile sunt așa simple mereu și fiecare face cam ce vrea în secție, dar … e ficțiune! Totuși, ițele poveștii se leagă și de volumele anterioare, așa că o să înțelegeți mai bine acțiunea dacă le citiți și pe acelea.

Lupul – un personaj intrigant, dar fermecător

William Fawkes, cunoscut și sub numele de Lupul, are un farmec irezistibil, oricât de ciudat ar fi. Viața lui e mereu complicată, are accese de furie și ieșiri incontrolabile, însă toți îi sunt alături în orice secundă. La fel și Baxter, credincioasa Baxter care degeaba încearcă să-și facă o viața fără el. Finalul e chiar drăguț, mai scoate partea umană din Lup.

Dacă vă plac cărțile polițiste, Sfârșitul partidei și, implicit, seria Ragdoll, e pentru voi. Au acțiune, personaje puternice și emblematice, precum și răsturnări de situație. E o serie imprevizibilă, care sigur va bucura fanii genului. Voi ați citit-o?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *