Ziua bună, oameni frumoși! Cum vă e duminica? Eu, tot la munci, tot la munci. Cu speranța să mă lase mai repede răceala care m-a prins. Dar printre altele, am zis să vă mai spun câteva cuvinte despre a doua carte primită de la Libris în luna noiembrie, și anume Soția bancherului. Nu m-aș fi gândit niciodată că lumea finanțelor poate fi atât de periculoasă, dar citind această carte, realizezi că paradisurile fiscale în care se învârt mai-marii afaceriști ai lumii nu sunt chiar cele mai legale. Și asta pentru că ele trebuie să îi protejeze pe ei, nu statul.

Un avion dispare de pe radar, iar rămășițele sale sunt găsite în Alpi. La bordul său se afla Matthew Werner, bancher la Swiss United. În urma sa rămâne soția, Annabel, care are numeroase întrebări și prea puține răspunsuri. Atunci când ea începe să bănuiască faptul că nu a fost un accident, iar cei din jurul său par să o împiedice să afle mai multe, decide să desfășoare o anchetă pe cont propriu. Apar în scenă asistenta lui Matthew, Zoe, care știe mai multe decât lasă să se vadă, dar decide să dispară. Apare laptopul lui Matthew, pe care Annabel trebuie să îl ascundă foarte bine. Soția bancherului este de această dată o pistă foarte importantă și o țintă vânată de toți.

Și ce te faci atunci când soțul tău a fost complice la spălare de bani?

Pentru că Swiss United este exact un paradis fiscal – Elveția în general este văzută astfel. Mai puține taxe (sau deloc), conturi ascunse, de care nu știe nimeni, și pe care nu le poate depista nimeni. Iar aceste nereguli sunt gata să fie scoase în presă de câțiva jurnaliști americani. Cristina Alger pune în scenă o poveste actuală și destul de reală, după părerea mea. Tare-aș vrea să aflu mai multe despre acest domeniu, pare a avea multe de spus!

Soția bancherului este o carte extrem de palpitantă, fără prea multe briz-brizuri, ci directă și concisă. Lumea finanțelor pare a fi destul de incitantă, dar și periculoasă, totodată. Tu până unde ai fi dispus să mergi atunci când e vorba de bani?

One Reply to “Recenzie – Soția bancherului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *