Nu m-aș fi așteptat să zic asta, dar… Hillary Clinton rocks! Cel puțin în cartea asta, Stare de teroare, unde face super echipă împreună cu Louise Penny. De Hillary Clinton am auzit doar în contextul politicii, habar nu aveam că asta e a șaptea ei carte. Da, a fost Prima Doamnă a Americii, a candidat ea însăși la președinție, însă nu mă așteptam să scrie. Și mai ales, ceva atât de palpitant. Personal, politica mi-a trecut mereu pe lângă urechi, fără a mă atrage sau a mă interesa. În momentul când au fost atacurile teroriste din 2001, țin bine minte că eram în librărie cu mama și cumpăram rechizite pentru școală. În momentul în care mama a auzit știrile, a știut că e ceva rău. Eu habar nu aveam ce se întâmplă, aveam abia 11 ani. Mai târziu am înțeles ce a fost la mijloc…

Statele Unite ale Americii rămân una din puterile mondiale, însă în cazul unui atac, cred că toți devenim vulnerabili. Așa se întâmplă și în Stare de teroare, unde un nou regim este instaurat la putere. Președintele alege un secretar de stat dintre adversari, iar Ellen Adams va trebui să facă față provocărilor.

Atunci când trei autobuze explodează în trei mari orașe europene, atenția se îndreaptă tot asupra Americii. Pentru că ei știu cine ar putea fi în spatele atacurilor. Iar partea mai rea… e că s-ar putea să știe și unde se îndreaptă teroriștii. Astfel, relațiile cu Iran, Pakistan și Rusia sunt puse la grea încercare.

Acțiune alertă și o doză de realism

Cam așa pot rezuma cartea în câteva cuvinte. Ce s-ar întâmpla dacă amenințarea nucleară devine reală? Pentru că știm foarte bine, aceste arme există și pot devasta o țară întreagă în câteva secunde. Ce se va întâmpla dacă cei ce le dețin decid să le folosească? Cum vom ieși din haosul mondial iscat? Oare America va face față sau se va alătura Europei și va fi învinsă?

Sunt întrebări reale, pe care cele două autoare le-au gândit foarte bine. Amenințarea e reală. Terorismul e real. În fața dezastrului, oare câte superputeri mai rămân în picioare?

Cartea anului aș pute-o numi la Crime Scene Press. Stare de teroare e fascinantă, alertă, concisă, dar reală. Te pune în fața faptului împlinit și se așteaptă să găsești soluții. Oare cum am ieși dintr-o astfel de catastrofă?

3 Replies to “Recenzie – Stare de teroare

  1. Multumesc frumos pentru recenzie !
    Foarte interesanta este aceasta carte !
    Inca nu am avut ocazia s -o citesc !
    Weekend frumos va doresc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *