Știu că nu e joi, dar vreau să vă obișnuiesc cu recenzii și în celelalte zile, nu doar o dată pe săptămână. Am o plăcintă la cuptor, dacă iese bine o să pun și rețeta pe blog, dar acum am luat o pauză (azi n-am plecat pe nicăieri) și vreau să vă povestesc despre ”Ucigașul” Patriciei Melo. Este vorba tot despre o carte de la Editura Univers, pe care am primit-o și am citit-o destul de repede, nefiind voluminoasă sau greoaie.

IMG_20150720_181206Maiquel este un tip simplu ce locuiește într-o mahala a Braziliei. Duce o viață anostă până în momentul în care îl provoacă la duel pe unul din prietenii săi. Acesta nu îl ia în serios, dar Maiquel îl ucide. Asasinatul îl sperie, crede că poliția îl va căuta, dar constată că ce a făcut este apreciat de toată lumea, întrucât Suel era considerat un om  periculos, care făcuse mult rău. În tot acest haos, băiatul primește diverse cadouri de la persoane necunoscute și o cunoaște pe Cledir, care-i va deveni soție.

Prin prisma problemelor sale dentare îl cunoaște pe doctorul Robinson, care îl plătește pentru a omorî pe cineva, apoi îi face legătura cu diverse persoane care au aceeași problemă. Pentru Maiquel, crima devine ceva la ordinea zilei, fără a-i fi teamă că va fi prins. Într-o zi, o găsește în casa sa pe cea care fusese iubita lui Suel, Erica. Cei doi devin din ce în ce mai apropiați, iar Maiquel, pentru a putea fi cu ea, o ucide pe Cledir.

Fondează împreună cu alte persoane o companie de pază, un paravan pentru asociația de crimă organizată din care face parte, dar lucrurile se complică atunci când Erica îl părăsește, iar poliția descoperă trupul neînsuflețit al lui Cledir.

Nu este un roman polițist, ci o dramă, descrierea unei vieți pe fugă, fără siguranța zilei de mâine, într-o lume în care crima este ceva de lăudat, și nu o infracțiune. Nu am prea citit acest gen, dar pot spune că m-a ținut curioasă până la final. Mai am să vă povestesc săptămâna asta, așa că în afară de cartea săptămânii de joi, sigur va mai exista o recenzie! Să aveți o săptămână ușoară, eu mă pregătesc de concediu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *