Ziua bună tuturor! De bine ce ziceam că mă țin de program, de bine ce am luat o pauză. Dar încerc să nu o mai fac. Nu de alta, dar am multe recenzii de postat, am citit mult în ultima perioadă și îmi place să împărtășesc cu voi noutățile. Astăzi vorbim despre al patrulea volum al seriei Clubul crimelor de joi. Vă amintiți de el? Cei patru bătrânei dintr-un sat de pensionari, aparent inofensivi, care reușesc să ancheteze și să prindă mai mulți ucigași? Da, exact ei! Ultimul diavol care trebuie să moară e ultima carte apărută din serie. Nu e volumul final, după cum spune chiar autorul, dar se pare că nu va mai apărea ceva foarte curând, întrucât sunt planificate alte proiecte. Eu le aștept cu interes, îmi place foarte mult cum scrie Richard Osman.

Cei patru prieteni – Elisabeth, Joyce, Ron și Ibrahim, primesc vești tulburătoare. Un vechi prieten anticar este ucis, iar ei descoperă că avea o casetă cu droguri în posesie, care a dispărut. Prietenii lor polițiști, Donna și Chris, sunt dați la o parte din anchetă, așa că trebuie să investigheze pe cont propriu. Apar tot felul de personaje dubioase, care mai de care mai influente și mai periculoase.

Pe lângă ancheta în desfășurare, cartea asta are și un puternic substrat emoțional în ceea ce o privește pe Elisabeth, dar asta va rămâne să descoperiți voi. Cei interesați găsesc Ultimul diavol care trebuie să moară la Crime Scene Press, care au un site modernizat, care arată foarte bine, iar pachetul Cșubul crimelor de joi este doar 100 lei, toate cele patru volume. Îmi plac ofertele lor! Dacă citiți cartea, chiar sunt curioasă să discutăm asupra deciziilor luate.

Cei patru prieteni sunt extrem de simpatici, dar ideea unor bătrânei care să aibă atâta libertate…. e ușor neverosimilă. Și totuși, ce sunt cărțile, dacă nu un univers ideal în care să evadăm? Clubul crimelor de joi este o serie minunată pe care o recomand tuturor, nu doar pasionaților de literatură polițistă. E imposibil să nu vă captiveze umorul, situațiile neobișnuite și personalitățile diferite ale celor patru. Iar modul în care se completează e absolut minunat! Voi ce mai citiți recent?

4 Replies to “Recenzie – Ultimul diavol care trebuie să moară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *