Ziua bună tuturor! Am în plan să vă povestersc despre concediul de anul acesta, însă momentan încă îmi pun ideile în ordine. Și pentru că tot am timp liber, vă mai povestesc și despre ultimele cărți citite. Am cam puține filme la activ în ultima vreme, dar o să urmeze un articol cu recomandări și în zona asta. V-am spus că îmi plac cărțile lui Loiuse Penny la nebunie, tocmai de asta am mai pus mâna pe încă una. Iar, ordine aleatorie, am înțeles în mare ce se întâmplă, doar că mi-aș dori să citesc și primele volume. Însă nu cred că le găsesc pe undeva. Totuși, Un om mai bun este volumul de după Locul din care vine lumina, din câte am putut să îmi dau seama, și anterior volumului Toți diavolii sunt aici. Indiferent, seria rămâne una din favoritele mele!

Inspectorul Gamache este pus din nou într-o postură ciudată, iar autoritatea îi este subminată constant. Lupta pentru putere în cadrul departamentului de poliție este avidă, iar el este o victimă. În situația în care orașul este amenințat de inundații catastrofale, are loc și o dispariție destul de ciudată. Vivienne Godin este o tânără ce pare să fi dispărut fulgerător, bănuiala tuturor îndreptându-se spre soțul ei violent. Însă lucrurile par să se precipite, iar Armand trebuie să dezlege misterul și să găsească dedesubturile. Da, lucrurile par foarte clare, însă dacă nu e așa?

Ce faci atunci când lași emoțiile să intre în anchetă?

Acest caz e foarte complicat mai ales prin prisma faptului că Vivienne este și însărcinată, iar asta îi face atât pe Gamache, cât și pe Beauvoir, să o asocieze cu Annie, fiica, respectiv soția acestora. Ce ai face tu dacă fiica ta ar dispărea? E clar că cei doi iau cazul personal și dau tot ce au mai bun pentru a-l rezolva. Nu se dau bătuți nici chiar atunci când justiția pare să nu fie de partea lor. Un om mai bun este o carte foarte bună, i-am dat 5 stele pe Goodreads, la fel ca celorlalte volume din serie.

Cartea am găsit-o la Librex la un preț foarte bun și veți mai găsi și alte titluri interesante! Grăbiți-vă, au și reduceri mari în perioada asta! Niciodată nu e prea târziu pentru lectură.

9 Replies to “Recenzie – Un om mai bun (Louise Penny)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *