E duminică seara, în ziua de Florii, totul e la locul lui, ne-am retras fiecare la casa lor, așa că nu văd ce mod mai plăcut de a petrece timpul aș găsi decât cu o carrte în brațe. Și pentru că zilele trecute v-am povestit un pic despre Oamenii fericiți citesc și beau cafea, astăzi e timpul pentru partea a doua, Viața e ușoară, nu-ți face griji.

Al doilea volum continuă povestea Dianei întoarsă la Paris. Felix încearcă în disperare s-o cupleze cu diverși domni, dar ea nu-și găsește Făt-Frumosul, ci continuă să se gândească la Edward. Până la un moment dat, când îl întâlnește pe Olivier. Acesta este exact genul de om pe care și l-ar dori lângă ea. Este calm, răbdător, o înțelege și o iubește, mai presus de orice.

Dar cum niciodată nu e atât de simplu pe cât pare (în cărți, că-n realitate e ori albă, ori neagră), Diane îl întâlnește pe Edward în Paris, în cadrul unei expoziții. Așa află că Agnes este bolnavă și hotărăște să meargă iar în țara unde a învățat să iubească din nou. Bineînțeles, Edward e omniprezent, doar că apare și un copil în peisaj…

Nu vă spun mai mult, ci vă invit să citiți cartea. Da, e adevărat, nu e o capodoperă, nicidecum un fenomen, dar este o carte simplă și frumoasă. Este strict o poveste, în general, viața e mai complicată decât atât, iar dragostea nu așteaptă prea mult timp.  Dacă știi să profiți, bine. Dacă nu, a doua șansă e mai rară. Totuși, tocmai simplitatea cărții mi-a plăcut. Și ocazia oferită pentru a visa cu ochii deschiși. Eu am fost foarte curioasă în ceea ce privește povestea lor și chiar am vrut să văd cum se termină. Nu e nimic wow, sunt doar pagini frumoase, numai bune de citit într-o după-amiază liniștită.

Viața e ușoară, nu-ți face griji nu e vreo noutate în lumea literară, ci e încă o poveste despre suflete pereche și iubiri care se găsesc indiferent de circumstanțe.

10 Replies to “Recenzie – Viața e ușoară, nu-ți face griji!

  1. Nu este o carte fenomen si nici wow si nu stiu de ce toata lumea spune ca este usoara.
    Nu e nici grea dar numai usoara nu mi s-a parut. Este o carte buna, mi-a placut nespus de mult iar la sfarsit am avut impresia ca am am vazut un film. Este bine conturata si minunata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *