Cartea În visul meu am un cuțit în mână mi-a adus aminte de filmul Știu ce-ai făcut astă vară, e o reinterpretare a unui clasic, să zic așa. Ideea nu este nouă, aceea a unei crime ascunse timp de mulți ani de niște adolescenți. Însă cartea este scrisă foarte bine, iar pentru un roman de debut, te ține în priză. Sunt destul de multe personaje implicate, iar planurile temporale se întind pe mai mulți ani, însă te captivează. Adevărul este că acțiunea e un pic previzibilă, însă nu știu dacă veți putea anticipa finalul. Eu nu am făcut-o, așa că am rămas un pic surprinsă. Însă, din nou, avem de-a face cu superficialitatea și dorința de a părea mai bun. Da, exact ca în filmele cu adolescenți.

Jessica, Mint, Courtney, Caro, Coop, Frankie și Jack se reîntâlnesc la petrecerea de 10 ani de la terminarea facultății. Jessica vrea să pară o femeie sigură pe ea, însă poartă o povară greu de dus. Însă nu toți au în plan să se distreze la această petrecere. Fratele lui Heather, fata ucisă în ultimul an de facultate, e hotărât să descopere cine i-a asasinat sora. Și nu poate fi decât unul din grup.

Cine ar fi avut motive să o ucidă pe Heather? Fiecare în parte, după cum veți descoperi în carte. Însă doar unul este criminalul. Bine ascuns timp de 10 ani. Abia acum se dau pe față cărți care au fost ținute ascunse. Abia acum se spun secrete și se mărturisesc păcate. Și cum de obicei totul pleacă de la gelozie sau invidie, de acolo trebuie începute căutările… În visul meu am un cuțit în mână este ilustrarea perfectă a facultăților americane. Frățiile din campus, prostiile pe care le faci să fii acceptat…

Cartea o găsiți la editura Crime Scene Press și v-o recomand cu drag! Deși, după cum v-am spus, ideea a mai fost abordată, mie îmi place și consider că a fost expusă așa cum trebuie. M-a ținut în priză cele 2-3 ore cât mi-a luat să citesc cartea și mi-a dat un pic bătăi de cap până am aflat cine e vinovatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *