Ziua bună, oameni faini! Am mai abordat subiectul animalelor de companie acum ceva timp, când vă povesteam exact ce și cum a fost cu Aki și cum m-am trezit eu cu un câine. Viața cu un animal de companie nu e ușoară, dar te responsabilizează enorm. Și te ridică de pe canapea dacă e un câine. Mă gândeam cu groază când a apărut Aki cum voi face cu ieșitul afară. Și credeți-mă, cel puțin în prima perioadă, până se învață, nu îl scoți rar, ci cam din 2 în 2 ore. O să vă fac un rezumat și o să vă zic ce lucruri mi se pare mie mai importante.

1.Un animal de companie cere timp!

Nu vă bazați că îl scoateți o dată pe zi și ați scăpat de el. Nu e așa deloc. Inițial v-am zis, îl scoteam din 2 în 2 ore, să se obișnuiască afară. Era teroare cu făcutul în casă. Acum am rămas la 3-4 ieșiri pe zi. Dacă primele dăți îmi venea greu, acum nu îmi pot vedea viața fără plimbările lungi. Cât a fost stare de urgență, am riscat mult, am plecat mai mult decât aveam voie. Și nu că nu aș fi stat eu în casă. Dar este câine, este obișnuit cu mișcarea, are nevoie de ea. Nu puteam să îi dau ocol blocului și atât. El e învățat să meargă minim 2-3 km pe zi. Avem parte de o plimbare de minim o oră, plus alte 2-3 mai scurte, dar nu mai puțin de jumătate de oră.

2. Tot ce e mai bun în materie de hrană și jucării

Aici am avut noroc, în ultima perioadă și-a reglat mesele foarte bine. Primește boabe seara și mai nou ceva pliculeț sau conservă dimineața. E un răsfățat. Da, îi mai scap și câte ceva de la noi de la masă. Știu că nu e ok, dar… e greu să reziști cerșitului. Ar avea mare succes pe stradă. Fie că alegi hrană uscată sau umedă, alege ceva mai bun. Dacă nu poți chiar cel mai bun. Nu te încumeta să dai câinelui sau pisicii boabe la 10 lei 10 kg. Sunt pline de chimicale și atât. Aki mai primește și hrană umedă de calitate, dar nu mereu. Și nu exagerați cu porțiile! Nu vreți un animăluț obez. Nu îi face bine în niciun caz.

De la Nova Food am primit un colet super bun, se vede din poze cum e devorat! Hrană umedă, pliculețe cu cărniță și sos, dar și o jucărie. Nu alegeți jucării care se dezmembrează! E nasol cu el, pot fi înghițite bucăți, apoi o să aveți de tras. Tocmai de aceea, funia pe care am primit-o mai uimit. Nu a mai rezistat niciuna atâtea zile fără daune. De obicei, cam în aceeași zi, erau roase de tot. Acum, însă, ne bucurăm zilnic de porția de joacă, pe lângă cea de plimbare. V-am zis că cer timp! Și găsiți de preferat un magazin online cu promoții la hrana pentru animale. Ieșiți mai ieftin decât în pet-shop-uri.

3. Nu uitați de controale, vaccinuri și deparazitări!

Întotdeauna respectați termenele, nu uitați de microcip și de deparazitările sezoniere. Apărați-i de viermișori, de purici, căpușe, țânțari. Da, sunt multe lucruri, dar prefer să previn decât să tratez. În ziua de azi sunt atâtea metode, încât nu aveți scuze să îi lăsați să se îmbolnăvească!

Viața cu un animăluț de companie nu e ușoară. Dar e minunată! Și ca să vă vin și eu un pic în ajutor, am pentru voi codul de reducere – pagini10 – pe Nova Food, care vă oferă 10% la orice comandă peste 50 lei! Voi aveți un blănos alături? Cum vă descurcați cu el?

12 Replies to “Reguli pentru a avea un animal de companie

  1. Ce fericit pare blanosul tau! 😀 Nu am acum un animal de companie, dar mi-ar placea sa am daca voi sta la casa candva

  2. Am animale de comanie, mai multe pisici, si nimic nu mi se pare prea mult. Le dau totul, imi dau totul! Iubirea neconditionata nu am gasit-o la oameni, ci numai la aceste ghemotoace de blana fină…!

  3. Nu este chiar floare la ureche sa ai grija de un animalut. Pare usor, dar necesita timp. Ar fi pacat sa-ti iei un animal si sa nu-i acorzi atentie zilnic

  4. Am si eu un motanel tare neastamparat.E foarte iubit de baietelul meu.Multumesc de sfaturi.Nu este usor sa cresti un alimalut,e o responsabilitate destul de mare.La fel ca si omul are nevoie de anumite lucruri,timp si multa iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *