Ziua bună, oameni frumoși! Avansez frumos cu fotografia digitală și tehnicile ei grație cursului de la Eurocor. Sincer, mă bucur de fiecare dată când primesc modulul din luna respectivă și chiar încerc să fac temele cu mare conștiinciozitate. Da, e adevărat, luna asta am reușit să fac tema doar pentru lecția 19, fotografia în domeniul sportiv, întrucât în lecția 20 am o tehnică pe care n-o pot aborda, întrucât nu dețin echipamentul potrivit. Vorbim despre fotografii subacvatice și ce ai nevoie pentru a obține cadre wow. Asta pe lângă un aparat rezistent la apă, e adevărat.

În ceea ce privește fotografierea în domeniul sportiv, problemele care pot apărea sunt date de mișcare. Automat, ai mișcare, există riscul de a nu reuși să surprinzi subiectul clar. Dacă aveți aparate foto profesdionale, veți observa că aveți modul dinamic presestat, cu care puteți lucra. Dar dacă vreți ceva și mai și, apelați la tehnica blurării fundalului, la rafalele de fotografii (câte 3-4 minim), pentru a avea de unde alege cadrele cele mai reușite.

De ce ai nevoie pentru fotografii subacvatice minunate?

Lecția 20 se referă la acest gen de fotografie, care era folosit inițial pentru explorări, dar ulterior a devenit un tip foarte popular. Cu ajutorul unei camere special construite pentru acest gen de fotografiere sau cu carcase etanșe, putem face fotografii uimitoare. Ceea ce trebuie să ținem minte este că la adâncimi mai mari avem nevoie de filtru roșu, pentru că această culoare se pierde.

E foarte important să stabilizezi imaginea, aici ar putea fi ceva probleme. Iluminarea e iar un aspect de care să ținem cont, și aici se pot utiliza lămpi speciale, care funcționează sub apă (nu va funcționa blitzul încorporat, asta e clar). La fel, balansul de alb e o funcție importantă, pe care aparatele subacvatice o au. Deci verificați și setați corect.

Nu e greu să se obțină poze faine sub apă, dar trebuie exercițiu. Și aparatură pe măsură! Așa că dacă vreți să vă specializați pe așa ceva, trebuie un minim de investiție. Din păcate, eu nu am așa ceva, aparat special, nici carcasă etanșă, și parcă nici telefonul nu am încredere să îl bag sub apă, chit că cică rezistă. Dar celor pasionați le va folosi acest modul, asta e sigur!

Avem pasionați de fotografii subacvatice printre noi? Eu aș vrea să încerc, recunosc, chiar am văzut câteva cadre faine surprinse jumătate în apă, jumătate deasupra ei. Iese deosebit, dar trebuie musai avut grijă la aparatură și la modul în care facem aceste fotografii!

6 Replies to “De ce reguli trebuie să ținem cont pentru fotografii subacvatice reușite?

  1. Mi-ar placea tare mult sa fac poze sub apa atunci cand merg in vacante si pentru asta iau in calcul achizitionarea unui GoPro cu carcasa waterproof. Cat despre studiu, tu esti mai constiincioasa ca mine, avand in vedere ca si eu sunt inscrisa in prezent tot la un curs de la Eurocor, dar inca nu mi-am facut tema… Zilele astea ma apuc de ea :D.

  2. eu abia fac poze unei carti si tu vrei sa ma inveti despre fotografia subacvatica? Sa nu imi zici ca ai tema sa faci poza in cada, la sapunului cazut sub apa! 😛 Sper ca nu te supara gluma mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *