Zilele astea s-a mai îmbunat vremea, așa că mai scoatem nasul cât de cât din casă. Temperaturile au crescut peste 0 grade, deci e mult mai ok, seara ninge, ziua se topește, noaptea și dimineața e un polei de primă mână, dar tot e bine că nu mai degeri afară (și implicit, nu mai răcești, cum am făcut-o eu). Ne-am plictisit de mâncat, de băut, de stat în casă lângă brad, deci ce opțiuni ai avea în Brăila sau în orice alt oraș de dimensiuni medii (nu vorbesc de București, acolo găsești mereu ceva de făcut)?

     1.  Hai la patinoar!

Da, patinoarul e deschis cam de o lună și ceva, deci e o ocazie bună să facem puțină mișcare. Locul este acoperit, spațiul este generos și poți închiria și patine dacă nu ai tu acasă. Programul este lejer, luni, miercuri și vineri între 13-21, cu pauze de refacere a gheții între 15-16, 18-19, iar în restul zilelor, programul cu publicul este de la 9-21, adăugându-se pauza de refacere de la 12-13. Tarifele sunt pentru toate buzunarele, o oră de acces pe gheață este 4 lei/persoană, iar închiriatul patinelor este 5 lei/oră/persoană. Puteți să vă și ascuțiți patinele cu 4 lei. Vremea e bună, e rost de socializare, deci nu ar fi rău să dați o tură!

     2.   Jucăm un biliard/darts/xbox/jocuri de societate?

În Brăila există ADM Club, pentru cine nu cunoaște, și chiar au o mulțime de mese de biliard, au trei ținte de darts, xbox și posibilitatea de a juca și alte jocuri în mediu organizat (de ex, rummy). Ora de biliard diferă în funcție de momentul zilei – în timpul săptămânii, până pe la ora 18 (cred) e cel mai ieftin, iar seara în weekend e cel mai scump (asta însemnând 18 lei ora). La darts costă 8 lei fisa, care poate fi folosită pentru 2 meciuri în 2 persoane. Restul nu știu cât costă, întrucât nu le-am încercat.

     3.  Să dăm o tură de parc/faleză!

Pe faleză nici măcar nu am ajuns de când au împodobit orașul, dar în Parcul Monument am fost de vreo 2-3 ori. Nimic uau, doar mașinuțele, umbreluțele (cine se încumetă, eu le ador!), un pahar cu vin fiert și un kurtos kalacs cald, dar măcar mai faci mișcare și-ți dezmorțești oasele. Merge și o îmbulgăreală cu ocazia asta!

IMG_20160104_134300   4.  La mall/în magazine

Poate v-ați plictisit de colindat magazinele în urma cumpărăturilor de sărbători, dar luna asta s-ar putea să faceți afaceri bune. Am văzut reduceri cam peste tot, mall-ul e plin, iar ca magazine, la Berkon au oferte de genul 2+1 gratis, care se aplică la articole de vară, la bluze cu mânecă lungă, la pijamale, pentru toate categoriile de vârstă. Merită aruncată o privire! Și să nu uităm că la mall avem varianta de a juca bowling, biliard, etc.

     5.  La un suc

Pub-urile sunt la mare căutare, nu doar în Brăila, ci și în alte orașe. Întotdeauna există opțiunea de a ieși la un suc sau la un vin fiert (berea are mai puțină căutare în perioada asta). Mie îmi place foarte mult în Pânze (e local de rockeri), dar pentru o gamă largă de muzică, încercați în Hammers (fostul Vynil).

     5 (b).  La o pizza/prăjitură

Ca variantă la suc, pentru ceva mai consistent alegeți o pizza (la Adriano e cea mai bună din Brăila, dar recomand DAgostino din Galați pentru o pizza suuuper – cine vrea să facă o aroganță!) La capitolul cofetării, cred că Poem rămâne cea mai căutată.

Variante de stat acasă fără a te plictisi:

     1.  Jocuri de societate

De la banalele table sau cărți până la Monopoly, Scrabble sau jocuri mai nou apărute, acestea sunt o modalitate bună de a reuni mai multe persoane la o masă. Noi aseară am fost la vară-mea și am jucat Alias, un joc foarte amuzant, care se joacă pe perechi și scopul e de a explica celui din echipa ta cuvinte de pe cartonașe fără a mima, indiferent că e vorba de obiecte, acțiuni sau orașe. A urmat un joc gen Trivia, la care copiii de clasa a 5a ne băteau de ne suna apa în cap! Cine nu mai știe ce e substantivul sau când a fost construit Castelul Bran, ar face bine să ia cărțile din generală și să repete lucrurile astea!

     2.  Maraton de filme

Dacă vă strângeți mai mulți inși, luați niște floricele, dați comandă de o pizza sau cumpărați înainte niște prăjituri (la cofetăria din Kaufland-ul de pe Dorobanți au cele mai bune, ieftine și mari prăjituri!), faceți o listă de filme și începeți vizionarea!

     3.  Seară de gătit

Dacă varianta cu pizza nu vă surâde, puteți încerca să gătiți voi. Nu e nevoie să alegeți cine știe ce rețete complicate, niște paste sunt suficiente pentru început. Un sos condimentat și aia e! Nu aveți nevoie de prea multă îndemânare, dar e musai necesară o bucătărie mai mare, unde să încăpeți toți.

Acestea sunt doar câteva variante de petrecut timpul fără a vă plictisi și pentru a simți că totuși ați făcut ceva. Multe poate nu sunt noi, dar vreau să vă rog să mai lăsați și alte variante, indiferent dacă e vorba despre Brăila sau despre alte orașe, dacă mai cunoașteți alte jocuri distractive de jucat în mulți, sugestiile sunt binevenite, suntem amatori! Iarna nu trebuie să fie un timp pierdut, petrecut între patru pereți, singuri, fără a avea o activitate bine definită sau cu nasul în calculator (partea cu cărțile mi-o asum, dar cel puțin ele sunt educative!). Ne putem distra foarte bine și pe vreme rece! Și oricum, am face bine să profităm de acest timp, pentru că iarna asta a fost cam ciudată, prea puțină zăpadă, prea puțin frig… un pic neobișnuit! Zi frumoasă să aveți!

2 Replies to “Remedii anti-plictiseală în Brăila (sau în orice alt oraș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *