Remediu anti-plictiseală

A venit vara, în sfârșit, temperaturile au mai crescut după două săptămâni mai capricioase și pline de ploi și răcoare. În sfârșit putem să ieșim prin parcuri, să ne plimbăm, poate chiar să dăm o fugă până la mare, pentru a ne mai recrea. Inevitabil, vor mai exista și perioade de plictiseală. Noi, ca adulți, le suportăm mai ușor, mai luăm o carte, mai facem curat, mai vorbim un pic la telefon sau față în față, cu un prieten drag, pe care nu l-am mai văzut de mult, mai mergem prin diverse locuri…remedii sunt. Dar cu cei mici ce facem?
Copiii se plictisesc foarte ușor și vor mereu să facă ceva nou și interesant. Așa că trebuie să găsim mereu metode noi de a-i distra și de a-i ține ocupați, pentru că, doar știm: dacă ei nu au ceva de făcut, nu vom mai putea face nici noi nimic.
Pentru că e vară, cea mai bună e joaca în aer liber. Cu alți copii, singuri, cu mașinuțe, cu păpuși, fiecare cu ce are la îndemână. Sau, de ce nu, dacă se poate, o variantă este mersul la plajă. Copiii se vor bălăci, se vor juca în nisip (dacă există, pentru că sunt unele locuri unde lipsește cu desăvârșire), vor socializa și-n același timp se vor bucura și de efectele benefice ale soarelui. Bineînțeles, numai în intervalele orare permise, și nu fără creme de protecție solară! Distracție să fie, dar să nu ne pierdem capul!
Cea mai ieftină și ușoară variantă e mersul în parc. Aici găsim leagăne, învârtitori, tot felul de aparate de urcat și coborât, pe care cei mici le adoră. Bonus, socializare! Dacă avem timp, putem să mergem și într-o excursie, să vedem locuri noi.
Dacă copilul este mai mare și apreciază cărțile, citește. Dar dacă este mic, sigur este concentrat pe desenat și colorat. Așa că o parte din timp și-o petrece în acest mod. Poate are talent la lucru manual și face diverse ”obiecte de artă”. Jocurile apărute în ultimul timp ușurează foarte tare sarcina părinților. În aer liber există și varianta colecționării plantelor și insectelor, pentru a alcătui un insectar sau un ierbar.
Există numeroase activități care se pot face în aer liber. Și sunt recomandate, deoarece oricum stăm în casă toată iarna, iar organismul are nevoie de soare și de efectele lui pozitive. Dar ce ne facem când afară plouă? Toate planurile sunt ruinate, iar părinții trebuie să-i găsească copilului ceva de făcut în casă. Cum calculatorul a devenit o parte importantă în viața fiecăruia, toți copiii sunt experți în acest domeniu. Și de data aceasta, chiar ne salvează. Cei mici pot juca oricând jocuri pe calculator educative, de colorat sau cu diverse personaje, având astfel o ocupație și poate chiar învățând ceva nou. Calculatorul nu este dușmanul nostru, ci poate fi un bun prieten, mai ales dacă știm să-l utilizăm, fără a exagera.
Pe Gokids.ro găsim mai multe tipuri de jocuri, precum și alte modalități de a petrece timpul, fiind un site exclusiv pentru copii.

Eu zic să profităm de vremea frumoasă de afară și să nu ne lăsăm descurajați de o ploaie mică. Trece, iar în urmă apare tot soarele, care ne invită la distracție. O vara frumoasă și caldă vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *