În ultima vreme am cam lăsat deoparte rețetele, deși să știți că mai gătesc din când în când și îmi place să încerc chestii noi. Nu mai fac mâncare așa des ca înainte din simplul motiv că e foarte cald și în majoritatea timpului mâncăm ba o salată, ba ceva rapid… Dar azi vreau să vă arăt cum fac eu cafea frappe cu înghețată, și zic că iese mai bună decât cea din oraș! Nu e mare lucru, dar eu mă bucur de câte una în zilele libere, că altfel nu am timp s-o savurez așa cum trebuie. Vă avertizez de la început că e o bombă calorică (față de o cafea obișnuită), dar merităm câte un răsfăț de genul din când în când.

Aveți nevoie de:

  • un plic de 3 în 1 ice (eu am ales ice mint de la LaFesta, e foarte bun)
  • lapte sau apă (după preferințe)
  • înghețată (orice fel, eu azi am avut cu caramel)
  • frișcă
  • topping (la fel, liberă alegere la aromă)
  • gheață

Am amestecat laptele (200-300 ml) cu 3 în 1 într-un shaker (se amestecă mai bine decât dacă încercați cu lingurița). Într-un borcan colorat (sau o cană, nu contează) se pune gheața (2-3 cuburi sau după preferință), 2 linguri de înghețată și puțin topping. Se toarnă cafeaua peste, se ornează cu frișcă și încă puțin topping, și asta e tot! Liber la savurat!

Iese o bunătate, vă zic eu! Și puteți să puneți orice înghețată, orice topping. Anul trecut făceam cu ciocolată, acum am zis să mai schimb. Are ceva calorii, și de la înghețată, și de la topping, dar din când în când merge, că doar nu bem așa ceva zilnic. Mai ales la o întâlnire cu prietenele, merge ca unsă!

Voi obișnuiți să beți cafea frappe? Am mai întâlnit băutori care nu prea o agreează, li se pare ciudat. Eu o ador și cred că merge mai bine vara, pe căldurile care se anunță. Zi faină să aveți și duminică liniștită!

42 Replies to “Rețeta de weekend – frappe cu înghețată

  1. Chiar ma gandeam ieri ca atunci cand voi mai merge la o terasa vreau un caffe frape.Nu am incercat sa imi fac acasa, e o reteta foarte simpla, o s-o incerc si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *