Ziua bună, oameni frumoși! Zilele trecute v-am arătat o poză cu rulouri pe rețelele sociale și mai toți ați fost în asentimentul meu. Arată yummy și chiar sunt potrivite pentru o atmosferă crăciunistică sau de sărbătoare. Să vă mai zic cât de fain miroase casa a scorțișoară? Nu vă mai zic. În principiu, ideal ar fi să faceți voi foile de foietaj. Varianta rapidă e să le cumpărați gata făcute. Nu de alta, dar merge și mai repede, e mai comod, e imposibil să nu vă iasă. Așa că dacă aveți cam multe de făcut sau nu sunteți cei mai îndemânatici, merg și foile din comerț. Știu că o să spună mulți că cele făcute în casă sunt mai ok. Nu am zis că nu ar fi. Doar că nu militez pentru ele musai.

Varianta comodă necesită următoarele:
  • foietaj din comerț
  • zahăr tos (alb sau brun, de care dispuneți)
  • unt – cam 60-70 grame
  • scorțișoară
  • tavă cu foaie de copt în interior

Foietajul se lasă la dezghețat și se întinde un pic cu sucitorul (și un strop de făină deasupra). Se unge foaia cu unt. Pur și simplu cu bucata de unt, adică. Se presară zahăr și scorțișoară. Se rulează cât mai strâns și se taie felii. Bucățile se pun în tava cu foaie de copt și se bagă la cuptor. Aici e în funcție de cuptor, de cum coace, etc. Adică pe al meu trebuie să îl păzesc. Am dat la foc mic spre mediu și am lăsat să crească. Verificând în același timp să nu se ardă. Am întors tava (da, la mine așa e, altfel cele din față se ard, cele din spate rămân crude). Apoi am scos și am băgat tura a doua, adică a doua foaie.

Acum știu ce puteam să fac mai bine – să ung un pic foaia cu apă, ca să nu se mai desfacă. Dar nu e musai obligatoriu. Ies faine și așa. Doar că nu extrem de strânse. Da tot bune!

Rulourile cu scorțișoară merg bine tare și calde, și reci, și cu lapte, cafea, și fără. Pe bune! Și-s și ușor de făcut! Și varianta cu foi de casă e destul de simpluță, doar că de data asta am vrut să fiu comodă 😀 Vouă vă place acest desert? Nu-i așa că e și bun, și ușor de făcut? S-aveți poftă!

6 Replies to “Rețeta săptămânii – Rulouri cu scorțișoară

  1. eu astept varianta cu aluat de casa, ca nu prea imi place asta din comert. E bine ca acum poftesc la rulourile tale si e ora 1 noaptea? Iti zic eu ca nu e bine deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *