Neața bună, oameni dragi! N-am mai postat de ceva timp o rețetă, dar să știți că acasă la mine nu se moare de foame. Ieri am făcut cannelloni umplute, aveam o cutie prin dulap, luată de ceva timp, și am zis că nu trebuie să o mai lălăi cu ea. Cannelloni sunt acele tuburi din paste care se fierb sau nu (depinde de producător, de gen, de marcă, etc) și se umplu. Apoi se dau la cuptor. Nu e nimic sofisticat, deși așa pare, dar să știți că e delicios! Pe net găsiți o mulțime de idei, dar hai să vă zic propunerea mea.
- o cutie de cannelloni – eu am avut ceva de la Lidl, din săptămâna italiană, care nu necesită fierbere
- 300 g carne tocată
- o pungă de mix stir-fry (eu am pus ceva cu multe legume și orez)
- condimente – după gust
- sos bechamel
- cașcaval ras
Se începe cu umplutura – într-o tigaie încinsă, cu un strop de ulei, se pun carnea și mixul de legume. Se adaugă condimentele și se lasă să se pătrundă foarte bine. Se umplu cannelloni și se dau deoparte. Căutați o tavă în care să vă încapă un singur strat sau puneți doar atâtea câte încap. Eu am pus câteva și pe deasupra și trebuia mult mai mult sos bechamel. De știut pentru data viitoare.
Pentru sosul bechamel aveți nevoi de făină albă (3-4 linguri), 700 ml lapte și 50 g unt. Untul se topește într-un vas, apoi se adaugă făina și se amestecă foarte bine cu un tel. Se adaugă laptele fierbinte puțin câte puțin și se amestecă încontinuu, să nu se facă cocoloașe. Eu am pus făină integrală, doar de-asta aveam în casă și cred că mai trebuia ceva lapte, să fie o idee mai subțire. Se fierbe la foc mic amestecând încontinuu, se adaugă sare și un pic de nucșoară. Il potriviți în consistență, să nu fie nici ca o budincă, nici ca laptele simplu. Adăugați și puțin cașcaval ras în compoziție.
Se pune o parte din sos în tavă, apoi se așează cannelloni peste. Se acoperă cu restul de bechamel și se pune cașcavalul peste. Se dă la cuptor și se verifică constant, să se înmoaie tuburile. La mine au ieșit un pic al dente, cred că și din cauză că le-am pus pe 2 rânduri. Dar ca să știți voi, doar un rând, ok? Totuși, sunt super bune și nici nu se fac greu.
Ce spuneți, nu vă lasă gura apă? Mie cam da. Drept urmare am devorat câteva când au fost gata (cu un oareșce sentiment de vinovăție, dar n-am mai mâncat nimic dup-aia). Nu sunt greu de făcut, trebuie doar puțină răbdare, mai ales la umplut. Dar merită!
Arata tare bine, sunt fan paste si ma chinui de multa vreme sa fac si eu😍👍
pai nu e greu, curaj! :*
Cât de bine arată, de mult timp nu am mai mâncat făinoase!
nici noi nu mancam foarte des, am mai rarit-o bine in utlima perioada
Vaaaai, da!! Imi ploua in gura, arata exceptional.
😀
arata delicios, mai imi fac si eu dar portie mica pentru ca numai eu mananc
ai mofturosi in casa? 😀
Cat de bine arata! Tentant, recunosc ca nu am facut nicioadata aceasta reteta. Poate o voi incerca si eu.
sper sa-ti iasa foarte bine!
Am facut si eu cannelloni alaturi de prietena mea si intradevar e o reteta delicioasa.
mie-mi plac la nebunie, abia astept sa mai fac!
Cred ca sunt foarte bune! Poate incerc si eu! 🙂
super, super! recomand!
imi plac teribil de mult dar stiu si faptul ca au multe calorii si fac mai rar! o sa incerc cu legume mai multe!
asa am zis si eu, poate cu mai putina carne si prajeala e altceva…
Nu am facut niciodata canneloni, insa cred ca i ar placea mult sotului meu. Ii plac raviolli, asadar cred ca si acestea ar fi pe placul lui.
cine e fan paste sigur va iubi si cannelloni! 😀
Tare bine arata, nu am incercat pana acum cannelloni
sa faci, sunt super!
Arata foarte fain. O sa incerc si eu.
sa ne zici cum ies!
Sincer e prima data când aud de cameloni si e prima data când vad …cu siguranta voi cauta prin supermarket si voi încerca reteta…
e usor de facut si chiar foarte buna!
Eu le-am umplut cu diverse legume, asta in zilele in care nu mananc carne, dar cel mai mult imi plac cannelloni umplute cu spanac.
mie nu-mi place spanacul, dar cu legume as incerca!
Mmm, am si eu o cutie de cannelloni si ma tot tin sa le fac! Bine ca mi-ai amintit, imi plac pastele de orice fel!
si mie! mai am o cutie de bunataturi, dar inca ma gandesc ce sa mesteresc din ele 😀