Neața bună, oameni dragi! Nu ne-am mai delectat de multicel cu ceva bun și evit în general să folosesc cuptorul, așa că fac destul de rar mâncare gătită, ceea ce înseamnă și experimente mai puține. Pepene, salate, cam cu asta ne potolim foamea pe perioada verii. Totuși, din când în când mai simt nevoia de o mâncare serioasă și atunci improvizez. Cam asta s-a întâmplat și cu acest orez chinezesc, nu prea știam ce să fac, am luat ce am găsit prin frigider și am încropit ceva foarte rapid și mega-gustos! Cel puțin, cei care preferă mâncare asiatică, vor aprecia acest fel! Se face ușor, repede, și nu necesită multe ingrediente. Eu am ales orez porționat, din acela la plic, gata în 10 minute. E o minune a naturii, nu am cuvinte, și-mi pare rău că nu l-am descoperit mai devreme!

De ce avem nevoie:

  • un plic orez (sau in functie de preferinte, cantitatea e cam pentru 2 porții – jumătate de cană dacă nu e din acela la plic, nu puneți mai mult) – îl preparați conform instrucțiunilor (fiert 10 min plicul sau fiert orezul, dar să nu fie foarte moale)
  • cârnați de orice fel (eu am avut măcelărești, de la Ana și Cornel, cu bucăți mari de carne în ei, nu din carne tocată)
  • legume chinezești (mix congelat, cel de la Lidl e foarte bun, dar l-am descoperit recent și pe cel din Profi)
  • sos de soia
  • pastă de ardei iute – opțional
  • bulion
  • condimente chinezești (este în Kaufland un mix de genul, China se numește, e cam 1 leu plicul)

Se călesc cârnații în puțin ulei. Se adaugă pasta de ardei și bulionul și se amestecă bine. Se adaugă legumele, de preferat fierte în prealabil, și se călesc împreună cu cârnații. Se adaugă orezul preparat, sos de soia după gust (aveți grijă dacă puneți pastă de ardei, și aceea e sărată) și condimente. Se amestecă bine și se mai lasă foarte puțin pe foc. Se scoate, se pune pe farfurii / în castroane și se servește. Merge și cald, și rece, întrucât nu e un preparat gras!

A ieșit ceva gustos și rapid, sățios și aromat. Aici și aici aveți alte rețete chinezești, dacă sunteți fani ai bucătăriei asiatice. Eu gătesc cât pot de mult în tradiția lor, mi se pare că au cea mai faină gastronomie!

Ați încercat până acum mâncarea chinezească? Cum vi se pare acest orez chinezesc? Nu-i așa că e ușor de făcut?

18 Replies to “Rețeta săptămânii – Orez chinezesc

  1. Sinceră să fiu, nu sunt fan mâncare chinezească, mănânc rar și când se întâmplă, servesc la restaurant. Parcurgând rețeta ta am ajuns la concluzia că este ceva gustos și rapid de făcut. De încercat. Mulțumesc!

  2. Chinezii mananca cu 0rez cu carnati? pe-asta nu o stiam. se vede ca nu ma dau in vant dupa mancarea chinezeasca, nu? Eu am facut doar chestii care aduceau a orez chinezesc cu legume, dar retete adaptate.

    1. e adaptata, zuzi. cu ce era in frigider 😀 dar tinand cont ca-s carnati cu bucati de carne, nu cu carne tocata, eu am zis ca merg!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *