Știu, știu că am mai postat o rețetă zilele trecute, deși nu era o rețetă propriu-zisă, pentru că merele coapte se fac parcă singure, dar aseară am făcut mâncare și am mai gătit ceva bun, rapid și ieftin. Vară-mea mi-a cam tăiat elanul când i-am zis ce vreau să fac, spunându-mi că ei nu prea i-a plăcut cum a ieșit sosul cu smântână, dar am zis totuși să încerc, și bine am făcut, pentru că ieșit ceva gustos. Așa că azi vă arăt cum am făcut paste la cuptor. Aveți nevoie de:

  • 400 g penne (sau alte paste scurte, puteți folosi și fusilli)
  • 200 g smântână
  • 150-200 g brânză topită
  • o bucățică de unt
  • 100-150 ml lapte
  • sare, piper
  • 3-4 cabanoși sau alți cârnați aromați
  • orice fel de brânză rasă (opțional, eu am făcut fără și a ieșit fenomen)

Am fiert pastele și le-am scurs de apă, apoi le-am așezat într-o tăviță de yena (merge orice fel de tavă, numai să nu fie prea mare. Cred că 20×20 e suficient). Apoi m-am apucat de sos: am amestecat laptele cu smântâna, am adăugat untul și brânza topită, și le-am pus pe foc mediu. Am amestecat constant până s-a topit brânza și am asezonat cu sare și piper. Cârnații i-am tăiat rondele și i-am pus peste paste, amestecând bine (nu i-am lăsat la suprafață, ci i-am încorporat). Apoi am adăugat sosul treptat. După ce am pus jumătate din cantitate am amestecat bine, ca sosul să ajungă peste tot, în toată tava. Apoi am adăugat restul la suprafață, să acopere pastele. Dacă aveți și puțină brânză rasă, de orice fel, puteți pune pe deasupra. Dăm la cuptor până capătă o nuanță aurie, dar nu prea mult, ca să nu se usuce pastele. Se servesc calde, sunt foarte bune, aromate (de la cârnați) și sățioase.

IMG_20151215_204019Este un fel de mâncare rapid, ușor de făcut, așa că puteți apela uneori la el când sunteți în pană de idei sau când vă prinde seara fără mâncare în casă și trebuie să puneți ceva pe masă (na c-am făcut și rimă!) Mie îmi plac pastele foarte mult, le-aș găti în orice formă (mai puțin macaroanele cu brânză, nu le înghit de nicio culoare), deși nu sunt bune în exces. Încerc să mă limitez 😀 Azi sunt totuși la cură de fructe, pentru că mi-am cam dat stomacul peste cap ieri, deci trebuie să se recupereze. Voi ce ați mai gătit în ultima vreme? Cred că orice gospodină se lovește de întrebarea ”Ce gătim azi?”, așa că sugestiile sunt binevenite!

2 Replies to “Rețeta săptămânii – Paste la cuptor

  1. Sunt innebunita dupa paste si fac cat de des se poate mai ales ca nu ma intereseaza faptul ca as putea sa ma ingras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *