Culinar

Rețeta săptămânii – Penne cu sos Alfredo

Aseară m-a pocnit talentul și pofta de paste, că tot nu mai mâncasem de mult și vorba aia, la prânz am dat-o pe legume, era cazul și de ceva cărniță, nu? Doar că nu am mai avut chef de carbonara sau bolognese, ci am optat pentru alt mod de a le găti. În general nu fac experimente cu pastele, prefer spaghettele, pe care le fierb și le amestec cu un sos format din roșii, condimente și ceva cărniță, indiferent că e tocată, mezel sau altceva. Nu am făcut până acum paste cu pui. Nu am prea făcut până acum nici penne, de fapt. Combinația nu e nemaiîntâlnită, dar e reușită. Și e o premieră pentru mine. Așa că m-am documentat înainte și am făcut propria mea versiune de penne cu sos Alfredo. A fost simplu, rapid și foarte gustos!

De ce avem nevoie pentru pennele cu sos Alfredo (pentru 5-6 porții sănătoase):
  • o pungă de penne de 400 g (sau alte paste scurte, dacă preferați – și fusilli merg foarte bine)
  • piept de pui (în funcție de preferințe puneți cantitatea, eu am pus cam 650 g)
  • 500 ml smântână de gătit
  • condiment pui picant
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel
  • cașcaval – minim 100 g. Cu cât mai mult, cu atât mai bine :))

Se fierb pennele conform instrucțiunilor de pe pungă. Într-o tigaie, separat, în foarte puțin ulei, se pune usturoiul tăiat felii și pieptul tăiat bucățele. După ce se rumenește carnea un pic, se adaugă condimentul și se amestecă. Se toarnă peste carne smântâna de gătit și se lasă 2-3 minute să fiarbă.

După ce sosul e un pic grosuț, se ia de pe foc și se amestecă cu pennele bine scurse. Se adaugă cașcavalul ras (eu am pus cam jumătate de cană) și se amestecă și cu pătrunjelul (uscat sau proaspăt). Se servește cald, cu cașcaval ras deasupra și pătrunjel tocat.

Iese o bunătate și nici nu durează mult. Sosul Alfredo îl faci cât fierb pennele, astfel că toate merg ceas! Nici vorbă de multe ingrediente, și chiar e o mâncare sățioasă și un pic altfel. Da, sunt ceva calorii la mijloc, daaaaar… merită! Din plin! Voi ce mai gătiți?

Comments

Valeria Chertes
16 octombrie 2018 at 15:09

Arata tare bine,mulțumesc pentru rețeta.



Sery Andreea
16 octombrie 2018 at 20:18

Multumim pentru reteta, esti foarte drăguță 🤗❤



16 octombrie 2018 at 21:04

Mie mi-e pofta de-un chilli con carne cu 100% carne de porc. Stiu ca reteta originala e cu carne de vita sau carne de amestec, dar eu nu mananc carne de vita deloc.



17 octombrie 2018 at 00:18

Arată bine! Si, cu siguranta sunt foarte gustoase!
Am sa incerc si reteta, multumesc! Noi mancam fosrte des paste, dar preferatele noastre sunt cu sos de rosii.



17 octombrie 2018 at 08:12

Mi-am notat-o si vreau sa o prepar chiar azi. Multumesc pentru reteta, eu si Dragos suntem inebuniti dupa paste.



17 octombrie 2018 at 10:24

Vai deci ce bine arata, clar trebuie sa fac si eu, ador pennele cu orice.



17 octombrie 2018 at 10:37

NU am mancat niciodata paste cu sos Alfredo insa la cat de mult imi plac pastele nu cred ca le-as refuza 🙂



17 octombrie 2018 at 16:11

Yuuum, cat de bine arata! Si chiar nu se fac greu, merita sa incerc reteta.



17 octombrie 2018 at 16:39

Eu gatesc paste integrale mereu, imi plac mai mult decat cele din faina alba și tot sos alb sunt si eu fan.





18 octombrie 2018 at 00:18

Si mie imi plac pastele cu sos alb. Yammy! 😀 Arata delicios farfuria ta,



18 octombrie 2018 at 17:06

Arată super bine! Mulțumim pentru rețetă. Clar este de testat :D.



19 octombrie 2018 at 00:21

EU as manca zilnic paste. Ar fi interesant sa incerc reteta ta. Eu weekend=ul asta voi face paste cu ton. Am avut mancare gatita in timpul saptamanii sau gratar cu diverse garnituri



Mihaela Titentos
27 octombrie 2018 at 10:59

Am facut si eu reteta..absolut delicioasa!



27 octombrie 2018 at 11:18

Multumesc pentru rețeta o să o fac și eu zilele astea.



LUCA ANCA
27 octombrie 2018 at 12:41

Superba reteta ! Simpla si gustoasa ! Cu un pahar de vin alb merge ! O sa incerc si eu sa o fac !! Multumim !



Gantoi Alina
27 octombrie 2018 at 13:38

Gata. Diseara stiu ce voi devora rapid 🙈😂



27 octombrie 2018 at 14:09

Arata tare bine,mulțumesc pentru rețeta.Maine o pun in practica.



28 octombrie 2018 at 19:16

O super rețetă, mulțumesc



Ioana Radu
1 noiembrie 2018 at 18:57

Mi-ai facut o pofta de nu-ti imaginezi. Chiar azi am fost la restaurantul de aici din zona in care locuiesc ca sa-mi comand niste paste la pachet si, culmea, fix azi aveau bucataria inchisa, pentru renovare zice-se. Nu-mi venea sa cred cand am auzit, avand in vedere ca n-aveam deloc chef sa ma imbrac sa merg pana acolo… si de fapt m-am dus degeaba.



28 ianuarie 2019 at 10:36

O reteta pe placul meu – italian, usor, rapid!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *