Aseară m-a pocnit talentul și pofta de paste, că tot nu mai mâncasem de mult și vorba aia, la prânz am dat-o pe legume, era cazul și de ceva cărniță, nu? Doar că nu am mai avut chef de carbonara sau bolognese, ci am optat pentru alt mod de a le găti. În general nu fac experimente cu pastele, prefer spaghettele, pe care le fierb și le amestec cu un sos format din roșii, condimente și ceva cărniță, indiferent că e tocată, mezel sau altceva. Nu am făcut până acum paste cu pui. Nu am prea făcut până acum nici penne, de fapt. Combinația nu e nemaiîntâlnită, dar e reușită. Și e o premieră pentru mine. Așa că m-am documentat înainte și am făcut propria mea versiune de penne cu sos Alfredo. A fost simplu, rapid și foarte gustos!

De ce avem nevoie pentru pennele cu sos Alfredo (pentru 5-6 porții sănătoase):
  • o pungă de penne de 400 g (sau alte paste scurte, dacă preferați – și fusilli merg foarte bine)
  • piept de pui (în funcție de preferințe puneți cantitatea, eu am pus cam 650 g)
  • 500 ml smântână de gătit
  • condiment pui picant
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel
  • cașcaval – minim 100 g. Cu cât mai mult, cu atât mai bine :))

Se fierb pennele conform instrucțiunilor de pe pungă. Într-o tigaie, separat, în foarte puțin ulei, se pune usturoiul tăiat felii și pieptul tăiat bucățele. După ce se rumenește carnea un pic, se adaugă condimentul și se amestecă. Se toarnă peste carne smântâna de gătit și se lasă 2-3 minute să fiarbă.

După ce sosul e un pic grosuț, se ia de pe foc și se amestecă cu pennele bine scurse. Se adaugă cașcavalul ras (eu am pus cam jumătate de cană) și se amestecă și cu pătrunjelul (uscat sau proaspăt). Se servește cald, cu cașcaval ras deasupra și pătrunjel tocat.

Iese o bunătate și nici nu durează mult. Sosul Alfredo îl faci cât fierb pennele, astfel că toate merg ceas! Nici vorbă de multe ingrediente, și chiar e o mâncare sățioasă și un pic altfel. Da, sunt ceva calorii la mijloc, daaaaar… merită! Din plin! Voi ce mai gătiți?

38 Replies to “Rețeta săptămânii – Penne cu sos Alfredo

  1. EU as manca zilnic paste. Ar fi interesant sa incerc reteta ta. Eu weekend=ul asta voi face paste cu ton. Am avut mancare gatita in timpul saptamanii sau gratar cu diverse garnituri

  2. Mi-ai facut o pofta de nu-ti imaginezi. Chiar azi am fost la restaurantul de aici din zona in care locuiesc ca sa-mi comand niste paste la pachet si, culmea, fix azi aveau bucataria inchisa, pentru renovare zice-se. Nu-mi venea sa cred cand am auzit, avand in vedere ca n-aveam deloc chef sa ma imbrac sa merg pana acolo… si de fapt m-am dus degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *