Ziua bună tuturor! Pentru cine vrea să încerce și un stil de viață mai ok, propun să mai înlocuim din zahărul consumat, să reducem uleiul folosit, dar și făina. Noi am stabilit că duminică sau luni va fi ziua noastră de răsfăț, astfel că atunci vom face bunătăți pe care de obicei le comandam. Pentru că, da, pentru toți e greu, toate s-au cam scumpit, și sincer, decât să comanzi, mai bine faci tu. Știi ce pui și poți să ajustezi ingredientele astfel încât să nu iei 3 kg la o singură masă. Cum se cam poate întâmpla când mănânci o pizza mare sau burgeri cu cartofi prăjiți. Tocmai de aceea, vă propun și vouă să vă stabiliți o zi de bunătăți și să renunțați la comenzi. Nu știți cu ce sunt făcute respectivele mâncăruri, iar în plus, tot mâncarea de acasă e mai bună!

De ce vă propun această pizza cu conopidă?

Păi ca să mai reducem din consumul de făină, și implicit, din calorii. Pentru pizza cu blat de conopidă aveți nevoie de următoarele:

– 2 pungi de conopidă congelată (sau o conopidă mare)

– 100 g mozzarella rasă

– un ou

– ketchup / sos de roșii

– o roșie

– salam vegan / mezeluri

– măsline

– ciuperci

Pentru blat avem nevoie de primele trei ingrediente. Conopida se fierbe, apoi se bagă la robot și se mărunțește. Se pune într-o cârpă curată și se stoarce bine de lichid. Compoziția rămasă se amestecă cu un ou și cu două-trei linguri de mozzarella. Din compoziția rezultată se modelează un blat rotund în tava de cuptor căptușită cu folie de copt. Se dă la cuptor 20-30 de minute, apoi se întoarce și se mai lasă minim 15 minute.

Blatul se unge cu ketchup sau sos de roșii, se așează ciuperci, măsline, salam vegan sau orice alt topping preferăm. Se taie o roșie felii, se pun și măslinele, apoi se presară mozzarella și se mai dă la cuptor 15-20 minute, până se topește brânza. Ceea ce rezultă e de-a dreptul delicios, mă așteptam la un gust mai pronunțat de conopidă, însă nu a fost cazul.

Această pizza este o idee mai sănătoasă decât cea cu topping de origine animală și făină. După calculele mele, o astfel de pizza are cam 1000 de calorii. Vă dați seama că făina și celelalte toppinguri din carne cresc acest număr… e enorm! Așa că, recomandarea mea e să înlocuim tot ce se poate cu opțiuni mai sănătoase. Nu de alta, dar vine și vara, și chiar trebuie să fim mai ușori! În plus, făina, uleiul și carnea chiar ne îngreunează și digestia. Voi ați încercat vreodată blatul din conopidă? Cum vi s-a părut?

59 Replies to “Rețeta săptămânii – Pizza cu blat de conopidă

  1. Foarte interesant este acesta combinatie !
    Nu am auzit niciodata de aceasta reteta .
    Foarte bine a esit !
    Multumesc frumos pentru reteta !

  2. Mi-a placut mult descrierea retetei, caut timp sa o fac si eu la un moment dat, mental am retinut ca voi gasi la tine detaliile 🙂

    E o idee si o varianta super, mai ales ca noi ca natie, nu prea mai mancam tocmai sanatos si ne imbatam cu produse de calitate inferioara.

  3. Mie mi-e teama sa nu mi se sfarame blatul, dar cred ca o sa imi reuseasca cu multa grija, este o reteta mult mai sanatoasa.

  4. Sa ști ca nu arata rău… Cu siguranță este și bună… O sa îi fac și eu piticului…asa se mai lipește și el de legume ☺️

  5. Interesanta ideea cu blatul din conopida si tinand cont de faptul ca imi place conopida si arata atat de bine pizza ta voi incerca si eu reteta

  6. Wow! E o rețetă perfecta și cred ca e mult mai dietetica. De abia aștept sa o încerc. Am niște conopida în congelator și o s o folosesc. Mulțumesc pentru pont!

  7. Vaaai, cat de bine arata! Foarte interesanta aceasta combinatie !
    Multumesc frumos pentru reteta ! Voi incerca si eu!

  8. O sa o încerc. Eu am făcut pizza pe pâine uscată care rămâne și nu se mai mănâncă, înmuiată în lapte și adaugi deasupra celelalte ingrediente. Sau pizza- musaca , un alt tip de pizza, având la baza cartof amestecat cu cașcaval, se baga la cuptor, apoi adaugi salam,Bacon,ardei, ciuperci, încă o dată la cuptor, și apoi se taie triunghi. Sau mini pizza,,în forme de briose!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *