Ziua bună tuturor! Pentru cine vrea să încerce și un stil de viață mai ok, propun să mai înlocuim din zahărul consumat, să reducem uleiul folosit, dar și făina. Noi am stabilit că duminică sau luni va fi ziua noastră de răsfăț, astfel că atunci vom face bunătăți pe care de obicei le comandam. Pentru că, da, pentru toți e greu, toate s-au cam scumpit, și sincer, decât să comanzi, mai bine faci tu. Știi ce pui și poți să ajustezi ingredientele astfel încât să nu iei 3 kg la o singură masă. Cum se cam poate întâmpla când mănânci o pizza mare sau burgeri cu cartofi prăjiți. Tocmai de aceea, vă propun și vouă să vă stabiliți o zi de bunătăți și să renunțați la comenzi. Nu știți cu ce sunt făcute respectivele mâncăruri, iar în plus, tot mâncarea de acasă e mai bună!
De ce vă propun această pizza cu conopidă?
Păi ca să mai reducem din consumul de făină, și implicit, din calorii. Pentru pizza cu blat de conopidă aveți nevoie de următoarele:
– 2 pungi de conopidă congelată (sau o conopidă mare)
– 100 g mozzarella rasă
– un ou
– ketchup / sos de roșii
– o roșie
– salam vegan / mezeluri
– măsline
– ciuperci
Pentru blat avem nevoie de primele trei ingrediente. Conopida se fierbe, apoi se bagă la robot și se mărunțește. Se pune într-o cârpă curată și se stoarce bine de lichid. Compoziția rămasă se amestecă cu un ou și cu două-trei linguri de mozzarella. Din compoziția rezultată se modelează un blat rotund în tava de cuptor căptușită cu folie de copt. Se dă la cuptor 20-30 de minute, apoi se întoarce și se mai lasă minim 15 minute.
Blatul se unge cu ketchup sau sos de roșii, se așează ciuperci, măsline, salam vegan sau orice alt topping preferăm. Se taie o roșie felii, se pun și măslinele, apoi se presară mozzarella și se mai dă la cuptor 15-20 minute, până se topește brânza. Ceea ce rezultă e de-a dreptul delicios, mă așteptam la un gust mai pronunțat de conopidă, însă nu a fost cazul.
Mie nu-mi place conopida, o mananc doar in amestec cu alte legume.
Wwwoww ce bine arata o sa incerc și eu nu am mâncat niciodată felicitări
Oau! Ce tare! Nu am mâncat așa ceva până acum, dar mi se pare o rețetă sănătoasă și deosebită.
Mi-aș dori să o încerc. Mulțumesc!
Foarte interesant este acesta combinatie !
Nu am auzit niciodata de aceasta reteta .
Foarte bine a esit !
Multumesc frumos pentru reteta !
Mulțumim pentru rețetă.
Pe blat de conopidă nu am încercat (nici nu prea îmi place conopida,ce-i drept), dar am preparat pe blat de tagliatelle și a ieșit tot așa, o minune!
Wow, suna bine o sa încerc și eu!
Nu am încercat până acum blatul din conopidă, dar sunt tare curioasă dacă reușesc să îl fac în varianta plant-based. Am salvat rețeta.
Interesanta ideea ta, mi-ai facut pofta de-o pizza, asa ca imi comand una…de aia normala pana o sa apara si varianta ta .
O idee minunata mai ales pentru cei care tin la silueta! Arata yam…delicioasa!
Woow, cat de bine arata! Am incercat sa folosim alte tipuri de faina, dar la blat din conopida nu ne gandisem. Cred ca o sa incercam 😘😘
Am facut si eu pizza cu blat de conopida, are un gust interesant.
Nu am incercat niciodata acest fel de pizza. Sincer, nu stiu daca mi-ar placea. Conopida nu este prietena mea.
Foarte buna rețeta. Abia astept sa o incerc.
Am vrut și eu sa fac și nu știu de ce am abandonat ideea. Sigur am sa încerc și eu
De când căutam o rețetă pe gustul meu! La mine acasă eu sunt fan conopidă. Abia aștept să o testez!
wauu nu am mâncat asa ceva pana acuma dar o sa fac și eu arata bestial de bine dar cred ca e foarte gustoasa yumiii
Mi-a placut mult descrierea retetei, caut timp sa o fac si eu la un moment dat, mental am retinut ca voi gasi la tine detaliile 🙂
E o idee si o varianta super, mai ales ca noi ca natie, nu prea mai mancam tocmai sanatos si ne imbatam cu produse de calitate inferioara.
Foarte interesanta,am încercat și eu și a fost apreciata de către întreaga familie 😊
Interesanta reteta
Și noi mâncăm pizza ne place cea cu porumb.
Mm ce bine arată! Eu ador conopida și abia aștept să încerc rețeta! 😍
Mie mi-e teama sa nu mi se sfarame blatul, dar cred ca o sa imi reuseasca cu multa grija, este o reteta mult mai sanatoasa.
Cred ca e dementiala,tot incerc sa o fac si nu ajung,multumim mult!
Da …este super faină..o făceam foarte des când era băiețelul mic🥰
Foarte interesantă ideea..nici nu m- am gândit la așa ceva! E de încercat!
este o rețetă deosebita și interesanta, poate voi încerca
Ce delicioasa este, o sa incerc si eu reteta ra!
Cea mai buna pizza. Chiar azi am incercat-o! Ai niște idei geniale!❤
o rețetă deosebita
Interesant, o să fac și eu! Mulțumesc pentru rețetă!
Foarte interesanta reteta! O sa o incerc si eu
Multumim pentru reteta. Arata foarte bine. Cred ca este delicioasa!
Super reteta, o sa incerc si eu . Pare foarte gustoasa si mai ales sanatoasa !
Mamaaaa ce delicatesa, vreau sa incerc cu produse de post ❤
Sa ști ca nu arata rău… Cu siguranță este și bună… O sa îi fac și eu piticului…asa se mai lipește și el de legume ☺️
Trebuie sa o încerc neapărat chiar dacă nu prea ma impac cu conopida
E intereaanta reteta si recunosc ca nu m-am gandit la aceasta posibilitate de a pregati o pizza. De incercat !
Nu am incercat acest fel de pizza. Dar o sa incerc cu siguranta
Superr o idee minunata nu am încercat pana acum ,de-abia aștept sa încerc , foarte frumos articolul.
Super reteta.Inca nu am vazut o asemenea reteta cu blat asa deosebit
Interesanta ideea cu blatul din conopida si tinand cont de faptul ca imi place conopida si arata atat de bine pizza ta voi incerca si eu reteta
Wow! E o rețetă perfecta și cred ca e mult mai dietetica. De abia aștept sa o încerc. Am niște conopida în congelator și o s o folosesc. Mulțumesc pentru pont!
Mulțumim pentru rețetă.
O super reteta pt o idee de gustare de duminica in familie.
O rețetă foarte interesanta. Abia aștept să o încerc.
Nu am încercat niciodată o astfel de rețeta, dar pare foarte interesanta. Arata și foarte bine
Foarte interesant este acesta combinatie
Multumesc frumos pentru reteta
O idee minunata .Arata delicios !
Wow…dupa cum arata este super…o sa incerc si eu reteta!
Wow,super reteta, mulțumesc pentru recomandare!
Vaaai, cat de bine arata! Foarte interesanta aceasta combinatie !
Multumesc frumos pentru reteta ! Voi incerca si eu!
Super ideea , delicioasa reteta.
Wow, ce reteta minunata! O voi salva si o voi incerca curand. Nu m-am gandit la varianta asta, dar suna foarte bine combinatia.
O sa o încerc. Eu am făcut pizza pe pâine uscată care rămâne și nu se mai mănâncă, înmuiată în lapte și adaugi deasupra celelalte ingrediente. Sau pizza- musaca , un alt tip de pizza, având la baza cartof amestecat cu cașcaval, se baga la cuptor, apoi adaugi salam,Bacon,ardei, ciuperci, încă o dată la cuptor, și apoi se taie triunghi. Sau mini pizza,,în forme de briose!
Aarata foarte bine,am sa incerc si eu reteta.Multumim!
Imi place foarte mult pizza! Voi incerca reteta ta!
Foarte interesanta este aceasta reteta !
Multumesc frumos pentru reteta !
O idee foarte bună și sănătoasă !
Am să încerc și eu! 🙂