Am avut restantă aceasta plăcintă de vreo lună, și m-am hotărât să o fac, să nu zică iubitul meu că-s neserioasă. E destul de ușor de făcut și foarte rapidă/ Mai mult durează coptul decât toată operațiunea. Dar, să începem, zic.

Avem nevoie de:
– un pachet foi de plăcintă
– 7 ouă
– 250 g zahăr
– 1kg iaurt mai gras (măcar 3,5%)
– esență de vanilie
– zahăr vanilat
– esență de lămâie
– ulei sau unt topit

Pentru început, pregătim umplutura. Mixăm ouăle cu zahărul, adăugam și zahărul vanilat și esențele, apoi iaurtul. Ungem o tavă cu ulei, pentru a nu se lipi plăcinta, apoi începem asamblarea. Punem 3-4 foi de plăcintă, unse fiecare cu ulei sau unt topit, turnăm umplutura, mai punem 3-4 foi, la fel, unse cu ulei sau unt, apoi încă un strat de umplutură, până epuizăm ingredientele. Nu e musai să folosiți un pachet întreg de foi. Depinde cât de înaltă vreți să iasă plăcinta. La sfârșit, ungeți deasupra cu ou bătut și dați la cuptor 40-45minute (depinde de cuptorul fiecăruia).

Mie mi-a ieșit cam așa ceva, și la momentul postării, deși am făcut plăcinta cu o seară în urmă, aia era ce mai rămăsese 😀 Mă simt foarte mândră de mine, înseamnă că mă pricep, nu-i așa?Poftă bună!

4 Replies to “Rețetă săptămânii – Plăcintă cu iaurt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *