Neața bună tuturor! V-am arătat pe blog fulgii de cocos de la Via Naturalia și minunea de prăjitură pe care am făcut-o cu ajutorul lor, așa că zic să vă dau și rețeta, poate vă pun la treabă! Toată lumea iubește bomboanele Raffaello și cocosul, rari sunt cei care nu-s fani, așa că am îmbinat cocosul și vanilia în ceva mai consistent. Și nici nu e așa greu de făcut. Eu am adaptat mult rețeta pe care am găsit-o, am făcut-o în tava de cuptor, de 40×35 cm. A ieșit o prăjitură destul de mare, vreo 2-3 farfurii pline. Inițial nu știam ce va ieși, dar am improvizat și a ieșit o prăjitură lăudată de toată lumea! De ce aveți nevoie:

Blatul 1:

  • 4 ouă
  • 240 g zahăr (eu am folosit Green Sugar, dar nu e musai)
  • 120 ml ulei
  • 120 ml lapte
  • 250 g făină
  • 1 plic praf copt

Blat 2:

  • 6 albușe
  • 180 g zahăr (la fel, eu am folosit Green Sugar)
  • 180 g fulgi cocos
  • 30 g făină
  • un praf de copt
  • esență migdale

Cremă:

  • 250 ml lapte
  • un plic cremă vanilie
  • 2-3 linguri zahăr pudră

Glazură:

  • 200 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă

Cum se face prăjitura Raffaello?

Primul blat: se amestecă gălbenușurile cu jumătate din zahăr, se adaugă uleiul și laptele. Albușurile se bat bezea cu cealaltă jumătate de zahăr. Se adaugă gălbenușurile, apoi făina cu praful de copt. Se toarnă în tava cu hârtie de copt și se dă la cuptor.

Al doilea blat: Albușurile se bat bezea cu zahărul, se adaugă cocosul, făina, praful de copt și esența și de toarnă în tavă, apoi merge la cuptor. Blatul trebuie să fie ușor auriu, dar să nu se ardă.

Crema se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, adică se amestecă laptele cu praful și zahărul.

Glazura: ciocolata albă se pune într-o cratiță cu frișca și se pune la topit. Atenție să nu fiarbă!

Urmează montarea prăjiturii: primul blat se pune în tavă și se însiropează ușor cu un sirop de zahăr (eu am pus și esențe în el). Se distribuie crema pe tot blatul. Se pune al doilea blat, cel din bezea, apoi se toarnă glazura de ciocolată albă. Eu am pus pe deasupra, pentru decor, chips-uri de cocos și topping de ciocolată cu lapte, am făcut câteva modele.

raffaelloCe părere aveți? Arată în regulă? Vă zic eu, e bună rău!! M-am minunat când m-au sunat băieții care au fost la noi duminică seara și m-au întrebat de ea, chiar le-a plăcut! Am fost mândră, recunosc! Ce spuneți, v-ați băga la prăjiturit?

55 Replies to “Rețeta săptămânii – Prăjitura Raffaello

  1. Arata foarte bine. Eu am mancat la cineva bomboane Raffaello de casa. Erau foarte bune! Eu sunt praf la capitolul dulciuri. La gust imi iese, dar cu aspectul dau mereu rateuri.

  2. wow!… ce prajitura!… as vrea sa o fac si eu, dar nu acum, e prea cald in bucatarie… promit ca o voi incerca, intr-o zi mai racoroasa!

  3. Sunt delicioase,am mâncat la cineva,dar eu nu îndrăznesc să fac pt că stau prost tare la capitolul dulciuri

    1. o sa tin cont, multumesc de sfat! mi-am luat si un aparat mai ok, am si telefonul cu camera mai buna, sigur de acum voi posta mai multe poze in retete!

  4. Cred că este o prăjitură super bună,am sa încerc să o fac și eu deși nu sunt fan la preparat prăjituri.Oricum prăjitura ta arată delicioasă😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *