Pagini de zi si noapte Un blog ”cu de toate”

Pentru colaborări și alte informații

lenjerii de pat

2017 Reading Challenge

Gabytzarock has read 1 book toward her goal of 110 books.
hide

Comentarii recente

Arhive

IMG_20160314_195813

Rețeta săptămânii – Pui chinezesc

Neața bună, oameni dragi! N-am mai postat o rețetă de ceva timp, și asta doar pentru că n-am mai experimentat nimic prin bucătărie. Dar duminică mi-am făcut de lucru, am făcut o plăcintă cu iaurt și niște pateuri. O să vă arăt pateurile în zilele ce urmează, sunt foarte ușor de făcut și chiar merită efortul când aveți musafiri și vreți ceva rapid și bun. Acum, însă, vreau să vă zic rețeta pentru puiul chinezesc pe care l-am improvizat aseară, și care a avut mare succes (2 porții numai la prima strigare). Hai să vedem de ce avem nevoie (la nevoie, improvizăm):

  • 1 kg piept pui (și mai puțin, nu e bai)
  • o pungă de legume chinezești congelate (le găsiți la Lidl, au 450g și costă cam 6-7 lei)
  • 2-3 căței usturoi
  • ghimbir
  • un ardei iute (dacă nu vă place picant, nu folosiți)
  • un borcan de sos dulce-acrișor (îl găsiți la Lidl în săptămâna asiatică sau prin Carrefour, la raionul de produse internaționale)
  • susan (opțional)
  • sos de chili iute (opțional)

Cantitățile pot varia, vă spun din prima. Eu am pus ingredientele astea și mi-a ieșit o oală plină de mâncărică. Am călit legumele congelate în puțin ulei, cam 10 minute, să se înmoaie, apoi le-am scos și le-am dat deoparte. Am început să pregătesc puiul în aceeași tigaie. Primul pas e să curățăm usturoiul și ghimbirul, le tăiem mărunt și le punem împreună cu ardeiul tocat (dacă folosiți) în puțin ulei. Le călim fără a le arde, adăugăm puiul tăiat bucățele și îl lăsăm să se pătrundă (cam 10 minute, până capătă o culoare ușor maronie). Punem sosul dulce-acrișor peste pui, îl adăugăm și pe cel de chili iute, puțin susan, și lăsăm 2-3 minute să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se ia puiul de pe foc, se pune peste legume și se amestecă foarte bine, să se încorporeze toate aromele. Se servește cald.

IMG_20160314_195813Vouă vă plac mâncărurile internaționale? Eu sunt fan al bucătăriei asiatice, libaneze, turcești… partea orientală mă înnebunește! Nu mă prea încântă bucătăria europeană, iar cea românească cu atât mai puțin, mi se pare prea grasă (de aceea fac eu cam orice mâncare fără ulei sau grăsime). Ați încercat până acum rețete chinezești? Sper s-o faceți de data asta, merită! Pofta bună să aveți!

IMG_20160207_194214
IMG_20160314_195905

8 thoughts on “Rețeta săptămânii – Pui chinezesc”

  1. Nu am incercat niciodata sa gatesc mancare chinezeasca, poate ca voi incerca dar imi este frica ca voi fi dezamagita.

    1. ce mi-ar fi placut sa comandam si noi mancare chinezeasca! avem un singur restaurant de genul asta, dar meniul nu m-a prea dat pe spate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2017 Pagini de zi si noapte All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.