Mă-njură Bubu. Serios. Cred că are vreo săptămână (ce mint eu aici, că-i pe puțin o lună!) de când o tot vrăjesc că-i scriu rețeta de pui cu ananas! Dar acum două seri am făcut-o, așa că mi-am amintit-o și am reușit să-i fac și-o poză 😀 Sunt fascinată de alte bucătării, mai ales de cea asiatică, așa că atunci când am descoperit această rețetă, a devenit preferata mea. E ușoară, n-are multe ingrediente, singurul dezavantaj e că-i trebuie Sweet chilli sauce (adică sos dulce de chilli), dar pe acesta îl găsiți la Lidl, în săptămâna asiatică, sau puteți improviza. Dar nu vă mai țin în suspans! Pentru această rețetă (3-4 porții) aveți nevoie de:

– un piept de pui spălat, curățat și tăiat bucăți medii

– o cutie de ananas bucăți (plus siropul)

– sweet chilli sauce

– sos de soia

– pastă de curry (opțional, dacă vreți mai picant)

– puțin pesmet sau făină

Iată cum arată sweet chilli și pasta de curry. Primul l-am luat din Lidl, iar pasta am luat-o din Auchan, de la raionul de condimente.

IMG_20150812_193050Bucățile de piept de pui se stropesc cu sos de soia (atenție cât puneți, pentru că este sărat) și cu puțin pesmet sau făină. Se pun într-o tigaie mai înaltă la prăjit în foarte puțin ulei. După ce au căpătat culoare, se adaugă ananasul și siropul, apoi sosul de chilli. Se lasă să fiarbă la foc mic, până se îngroașă. Mie îmi place foarte picant (nouă, de fapt), așa că am adăugat și pastă de curry. Îi dă o idee mai multă iuțeală și aromă. Se lasă la foc mic până iese un sos mai gros (maxim 10minute) și se servește cu garnitură de orez simplu sau tăiței chinezești. Acum găsiți la Lidl o grămadă de produse din această sferă, săptămâna trecută a fost tematică, iar multe din ele au rămas la rafturi, din ce am observat.

IMG_20150812_220848Cam așa arată puiul meu cu ananas și puuuuțin orez! Sper să vă inspire! S-aveți poftă!

6 Replies to “Rețeta săptămânii – Pui cu ananas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *