Fete dragi, m-am gândit că în weekend aveți timp să gătiți ceva bun, așa că azi m-am gândit că ar fi bine să postez o rețetă bună de tot, pe care am făcut-o chiar aseară. Nu știu cum de am avut poftă de carne (ceea ce nu se întâmplă prea des), mă gândeam la un pui, Mr. avea cam aceleași gânduri, așa că m-am gândit la un pui pe sticlă. Nu am făcut niciodată așa ceva, deși acasă se mânca. Dar la casa mea, să zic așa, nu făcusem încă. Nu e greu deloc și iese ca cel cumpărat de la vitrina caldă, făcut la rotisor. Și nici n-aveți nevoie de vreun cuptor special. Aveți nevoie de:
- un pui
- o sticlă de bere
- condimente
- puțin unt topit
- usturoi
Puiul se spală, untul se topește și se amestecă cu toate ierburile de care dispuneți, cu sare, piper, condimente, boabe de coriandru, usturoi tăiat felii, poate și 2-3 ardei iuți tocați mărunt. Jumătate de sticlă de bere se varsă în tavă, puiul se așează pe sticlă, se unge bine cu amestecul de unt topit și se introduce la cuptor.
Se lasă minim o oră la foc mic, din când în când verificați tava, mai puneți apă și mai dați cu sos pe pui. După ce s-a făcut, dați focul mare pentru a se rumeni și a prinde o crustă crocantă. Arată demențial și are un gust și mai bun decât pare! În plus, și sosul din tavă este foarte bun, poate fi pus pe piure sau orice altă garnitură vă doriți.
S-aveți spor la pregătit, nu e greu deloc! Aștept să-mi spuneți cum vi s-a părut!
si mama mea face tot pe sticla de bere, e delicios
E o nebunie! Decat sa cumpar pui rotisat de la market sau de la fast-food, mai bine-l fac eu si stiu ce e acolo!
Cat de bine arata! nici eu n-am facut niciodata, dar ma tenteaza!
E foarte bun! Sa faci! Astept sa-mi zici cum ti-a iesit!
Puiul gatit asa iese bult mai gustor decat daca ar fi facut la rotisor.
asa este! eu evit puiul la rotisor din comert, prefer sa stiu eu cand e facut!