Ziua bună, oameni faini! Azi, după mai bine o săptămână de la ultima postare, mulțumesc cerului că mai sunt întreagă și dupa Black Friday-ul ăsta :)) Pur și simplu am zis că nu mai ajung la libere. Noroc că am făcut ieri curat în mare parte, așa că azi mi-a rămas mai puțin. Deci am mai mult timp de programat postări. Ca să fiu la zi cu toate! Azi am pentru voi o rețetă simplă, de o shaorma ușor diferită, mai simplu de făcut. Numele ei nu e chiar shaorma, că nu e cu carne de pui sau vită, ci cu șuncă de porc feliată sau orice alt mezel. E super bună ca cină sau ca mic dejun chiar, alături de un pahar de iaurt, merge perfect!

Hai să vă zic de ce aveți nevoie pentru ea:
  • lipii
  • șuncă de porc sau alt mezel
  • cașcaval feliat
  • ciuperci feliate
  • porumb
  • ketchup / maioneză/ pastă de usturoi
  • puțin unt topit
  • semințe (opțional)

Lipia se taie de la jumătate doar într-o parte. Deci nu pe din două, ci doar de la jumătate spre exterior. Se unge cu pastă de usturoi, ketchup, maioneză, după preferințe.

Începi să așezi ingredientele – jumătatea din dreapta jos – șuncă de porc/mezel, dreapta sus- cașcaval, stânga sus – porumb, stânga jos – ciuperci. Apoi se împăturesc conform schiței. Sus – stânga – jos. Se prind cu o scobitoare, pentru a nu se desface.

Se ung cu unt topit și se presară semințe peste ele, apoi se dau la cuptor. Nu mult, 10-15 minute maxim, cât să se topească cașcavalul.

Se scot din cuptor și se servesc calde, cu cartofi prăjiți lângă (sau fără, nu e musai). Mi se pare un mod mai ok de a folosi lipiile fără să te murdărești și parcă fără atât de multă carne și cartofi. Adică un pic mai prietenoase cu caloriile. Din punctul meu de vedere, față de shaorma clasică.

Dar fiecare e liber să adapteze cum dorește, să înlocuiască mezelul cu carne de pui prăjită și tocată (ca la shaorma clasică) sau altceva. Se pot adăuga cartofi în interior, se poate suplimenta sosul, sky is the limit! Așa că nu îmi rămâne decât să vă urez poftă bună și să va întreb cum vi se pare această idee!

12 Replies to “Rețeta săptămânii – Shaorma altfel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *