Ziua bună, oameni faini! Azi, după mai bine o săptămână de la ultima postare, mulțumesc cerului că mai sunt întreagă și dupa Black Friday-ul ăsta :)) Pur și simplu am zis că nu mai ajung la libere. Noroc că am făcut ieri curat în mare parte, așa că azi mi-a rămas mai puțin. Deci am mai mult timp de programat postări. Ca să fiu la zi cu toate! Azi am pentru voi o rețetă simplă, de o shaorma ușor diferită, mai simplu de făcut. Numele ei nu e chiar shaorma, că nu e cu carne de pui sau vită, ci cu șuncă de porc feliată sau orice alt mezel. E super bună ca cină sau ca mic dejun chiar, alături de un pahar de iaurt, merge perfect!
Hai să vă zic de ce aveți nevoie pentru ea:
- lipii
- șuncă de porc sau alt mezel
- cașcaval feliat
- ciuperci feliate
- porumb
- ketchup / maioneză/ pastă de usturoi
- puțin unt topit
- semințe (opțional)
Lipia se taie de la jumătate doar într-o parte. Deci nu pe din două, ci doar de la jumătate spre exterior. Se unge cu pastă de usturoi, ketchup, maioneză, după preferințe.
Începi să așezi ingredientele – jumătatea din dreapta jos – șuncă de porc/mezel, dreapta sus- cașcaval, stânga sus – porumb, stânga jos – ciuperci. Apoi se împăturesc conform schiței. Sus – stânga – jos. Se prind cu o scobitoare, pentru a nu se desface.
Se ung cu unt topit și se presară semințe peste ele, apoi se dau la cuptor. Nu mult, 10-15 minute maxim, cât să se topească cașcavalul.
Se scot din cuptor și se servesc calde, cu cartofi prăjiți lângă (sau fără, nu e musai). Mi se pare un mod mai ok de a folosi lipiile fără să te murdărești și parcă fără atât de multă carne și cartofi. Adică un pic mai prietenoase cu caloriile. Din punctul meu de vedere, față de shaorma clasică.
am facut si eu diverse variante cand nu am chef sa gatesc, am folosit chiar si pate de ficat!
Este o combinatie noua, un fel de sandwich altfel as zice. 🙂
Wow! Imi ploua in gura 🙂 Multumesc de inspiratie!
Arata delicios!! O reteta tare faina pentru acasa!! Si delicioasa si sanatoasa.
Este o reteta usoara si delicioasa.Trebuie s-o incerc si eu. Imi surade ideea ca poate fi reprodusa cu ce ai prin frigider
Ti-a iesit foarte bine, cred ca e si super gustos la ce ingrediente ai pus!
Arata atat de bine, cu siguranta e delicioasa, am sa incerc si eu reteta.
Mulțumim pentru rețetă.
Ce buna idee, cand nu ai chef de stat mult in bucatarie!
Nu stiu daca merge, te-ai gandit la gratar de carne (carne prajita/fripta fara niciun strop de grasime) in reteta asta?
eu zic ca merge bine de tot!
mai mult pizza imi pare. Cred ca am vazut ideea undeva pe TikTok si mi s-a parut si mie interesanta, dar nu am incercat inca sa o fac.