Nu am mai gătit de multicel ceva nou și bun, așa că aseară mi-am luat ingredientele necesare și am început să folosesc produsele primite în comanda de la Via Naturalia. Le am de ceva timp, dar toată treaba cu mutatul, lipsa aragazului și nebunia care a fost m-au făcut să amân gătitul. Nici n-am avut chef, nici timp. Câteva zile am mâncat doar sandwich-uri, vreo două am mâncat prin vecini… deci vă dați seama. Dar acum, că-s puse toate cap la cap, chiar îmi pare bine și mă simt în formă pentru rețete noi. Așa că azi am pentru voi spagehtti din soia neagră cu carne și ciuperci. Aceste spaghetti sunt ceva mai speciale, mai sănătoase, bio, să nu uit, și cu mai puține calorii decât cele clasice.

spaghetti-soia-neagraspaghetti

Spaghettele din soia neagră sunt produse low-carb, ideale pentru diete, au mai puține calorii decât spaghettele obișnuite și nu au gluten. Așa că sunt potrivite pentru persoanele cu probleme la acest capitol. Sunt făcute din boabe de soia neagră, de unde și gustul specific, au multe, multe fibre și proteine. Conțin fier, minerale, sunt o adevărată sursă de sănătate! Au cu 60% mai puțini carbohidrați și cu 400% mai multe proteine și asigură 13% din necesarul de calciu și 36% din necesarul de fier. Ce mi-a plăcut extraordinar de mult la ele e că s-au fiert în doi timpi și trei mișcări. Mai mult a durat să fac sosul. Am lăsat apa cu puțină sare să fiarbă, apoi, în maxim 5 minute, pastele au fost gata. Dar hai mai bine să vă zic de ce aveți nevoie:

  • o pungă spaghetti din soia neargă (200g)
  • carne tocată (300-400g)
  • o conservă de ciuperci (250g)
  • o conservă de roșii tocate
  • condimente

După cum v-am spus, pastele se fierb în no time, iar sosul se face și el foarte repede. Carnea și ciupercile se călesc, se adaugă roșiile și se condimentează după gust. Se lasă un pic să fiarbă până scade. Eu am mâncat două porții, n-am putut să mă limitez la una 😀

sos-raguspaghetti-cu-sos ciuperci-si-carne

O să vi se pară ciudat la început, dar vă spun că e chiar bun! Și mai ales, sunt sățioase! Sunt chiar mai sățioase decât spaghetti-le clasice, din grâu. Mie mi-au plăcut la nebunie. Și mi-au ținut stomacul plin ore bune, fără a suferi de foame. Nu au gust rău, chiar dacă aspectul vi se pare ciudat. Mie mi-au plăcut la nebunie și chiar aș vrea să știu părerea voastră:

Ați încerca spaghetti din soia neagră? Cum vi se pare ideea?

6 Replies to “Rețeta săptămânii-Spaghetti din soia neagră cu carne și ciuperci

  1. Nu am gatit niciodata spaghete negre. Arata foarte curios in farfurie. Baiatului meu, el care fuge de orice fel nou cu siguranta nu-i va placea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *