Ziua bună, oameni frumoși! La fel ca în fiecare an, notez tot ce citesc pe Goodreads, iar anul trecut mi-am propus să citesc 75 de cărți, obiectiv pe care îl mențin și anul acesta. Nu a fost un obiectiv de nerealizat, drept dovadă că l-am și depășit, citind 88 de cărți! Sunt mândră de mine. Chiar dacă am mai tras chiulul și am mai băgat câte un film, câte un serial, nu am exagerat cu TV-ul, ci mi-am văzut de cărțile de pe noptieră.

Am citit mai multe pagini comparativ cu 2021, nu am putut să nu remarc asta – aproape 32 000, comparativ cu 26 000. Cea mai lungă carte îi aparține tot lui Stephen King, iar anul ăsta tot a lui va fi, în mod cert, dacă reușesc să termin Apocalipsa. Atlasul ciudățeniilor a fost o carte foarte funny, potrivită pentru cei mici.

A crescut și media numărului de pagini, adevărul este că mă uit uneori și la asta când iau o carte. Să fie cât mai groasă, asta primează! Bine, și subiectul, e adevărat! Am scăzut media ratingului acordat, cred că am fost mai exigentă.

Să vă arăt câteva cărți care mi-au plăcut foarte mult?

Încep tot cu Clubul Crimelor de Joi, dar al doilea volum. Mi se pare genială seria asta, îmi place la nebunie, e o doză de mister și suspans, amestecate cu mult umor!

Îmi era dor de Camilla Lackberg și mă bucur că a apărut Cutia, e o carte super interesantă, scrisă în colaborare cu Henrik Fexeus, un cunoscut mentalist suedez.

Cină cu ficat și inimă a fost o descoperire uimitoare, o carte scrisă de o autoare română, care mi-a plăcut foarte mult! Îmi pare rău că nu a continuat, eu zic că e una din cele mai bune cărți românești contemporane!

Ador seria Hades x Persefona! A apărut și al treilea volum și deja l-am devorat, a fost prima carte pe anul ăsta! Nu mă mai satur de povestea lor, îmi place amestecul de mitologie cu lumea modernă.

Îmi place Louise Penny foarte mult și chiar o să încerc să caut cât mai multe din cărțile ei! Anul trecut am găsit chiar vreo 3.

Am încheiat anul cu Masacrul de la Two Wood Storm, un thriller foarte fain, dar și foarte dark.

Gata și cu lectura, abia aștept să vă arăt ce cărți mi-am luat la început de an. Sper să depășesc și anul acesta obiectivul, dar eu zic că nu va fi greu! Voi ce cărți bune ați citit anul trecut și ce recomandări mai aveți pentru mine?

One Reply to “Retrospectiva anului 2022 în cărți”

  1. E foarte frumos ca cineva sa mai promoveze si cititul. Din nefericire, eu m-am cam lasat de citit in ultimii ani, sper ca intr-o zi sa revin macar la jumatatea volumului de citit pe care l-am avut in anii mei de glorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *